Radar in vrachtwagenlampkabels om dode hoek te controleren

Het Zuid-Hollandse bedrijf Radiz heeft een systeem ontworpen dat de bestaande lampbekabeling gebruikt om chauffeurs meer informatie te geven over dode hoeken.

Trefwoorden: #dieseldiefstal, #dode hoeken, #ladingdiefstal, #Radar, #Radiz, #vrachtwagenlampkabels

Lees verder

Techniek

( Foto: Radiz )

ENGINEERINGNET.NL - In tegenstelling tot conventionele systemen, waarbij de radar op de trekker of de trailer zit, gebruikt dit nieuwe systeem van Radiz meerdere radars, welke zowel op de vrachtwagen en de trailer zitten.

Hiermee is een beter beeld te krijgen van dode hoeken tijdens het manoeuvreren met de vrachtwagen. Vooral in de stad kan dit helpen ongelukken te voorkomen.

In dit systeem wordt radar in de zijmarkeringsverlichting ingebouwd. Het is zo niet nodig nieuwe kabels in de vrachtwagen te monteren. Dat maakt het betaalbaar en eenvoudig te monteren.

Alle verschillende radarbeelden worden met behulp van een algoritme samengevoegd tot één overzicht. Het aantal radars op een truck is aan te passen en uit te breiden, afhankelijk van de lengte van het voertuig.

In de cabine is een scherm geplaatst, waarop de chauffeur alle beweging rond de truck en de trailer kan zien. Naast de zijspiegel zit een ledlamp, die oplicht als een andere weggebruiker in de dode hoek komt.

Het systeem wordt gedemonstreerd op de bedrijfsauto RAI van 20 tot en met 24 oktober in Amsterdam.

Begin volgend jaar wordt de uitbreiding Radiz Park op de markt gebracht. Dit systeem detecteert onder andere verstekelingen en voorkomt in vroeg stadium dieseldiefstal en diefstal van lading.

Radiz ontwikkelt en verkoopt veiligheids-, beveiligings- en logistieke ondersteuningsoplossingen ten bate van professioneel vrachtverkeer en is gespecialiseerd in dode hoeken en de ontwikkeling van beveiligde parkeerplaatsen voor trucks.