Creatieve industrie welkom op High Tech Campus Eindhoven

High Tech Plaza, een plek op de High tech Campus waar gevorderde startups aan de doorontwikkeling van hun producten kunnen werken, gaat “creative residencies” aanbieden.

Trefwoorden: #Dutch Design Week, #ecosysteem, #High Tech Campus Eindhoven, #High Tech Plaza, #startup

Lees verder

Nieuws

( Foto: High Tech Campus Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - Dit initiatief werd aangekondigd tijdens het event “High Tech Meets Design” dat vorige week plaatsvond, tijdens de Dutch Design Week.

Toppers uit de High Tech en de designwereld hebben in Eindhoven de koppen bij elkaar gestoken om te komen tot nieuwe productinnovaties op het kruisvlak van de twee disciplines.

Bert-Jan Woertman, High Tech Campus Eindhoven: "Dit innovatie seminar is het startschot voor High Tech Plaza waar we netwerken en disciplines aan elkaar gaan verbinden om samen waarde te creëren."

High Tech Plaza is een eco-systeem voor start- en scale-ups met als ambitie groei en waardecreatie die in korte tijd leidt tot succesvolle bedrijven.

Het is een initiatief van StartupBootCamp HighTechXL, High Tech Campus Eindhoven, EYNovation, Blue Innovation Center en Holland Innovative.

Tijdens het High Tech meets Design event hebben deze initiatiefnemers aangekondigd dat er 'creative residencies' gecreëerd worden waarbij de designers direct kunnen gaan samenwerken met de tech start-ups binnen High Tech Plaza. Hierbij gesteund door de initiatiefnemers en de High Tech community.

De eerste die gebruik zal gaan maken van deze unieke plek is 'van der Poll office'. Anouk en Marijn van der Poll werken op gebied van product design en water related design. Zij hebben een methode ontwikkeld voor verbetering van creatieve processen en innovatie binnen het bedrijfsleven waarmee zij ook de tech bedrijven gaan ondersteunen.

Vanuit de gemaakte stappen tijdens 'High Tech meets Design' kan High Tech Plaza de unieke combinatie tussen high tech maakindustrie, design en kennis omzetten naar een kweekbodem voor een nieuwe dynamiek voor innovatie.