Ventielenwerkplaats TMS Antwerpen succesvol geauditeerd

Pompen- en ventielenwerkplaats van TMS in Antwerpen heeft succesvolle opvolgingsaudit gehad als 'gespecialiseerde dienst voor het afstellen van veiligheidskleppen'.

Trefwoorden: #antwerpen, #kleppen, #onderhoud, #pomp, #revisie, #tms, #ventiel

Lees verder

Techniek

( Foto: TMS )

ENGINEERINGNET.BE - De geaccrediteerde inspectie- en certificatie-instelling Vinçotte heeft de ventielenwerkplaats van TMS in Zwijndrecht gecontroleerd als gespecialiseerde dienst voor het afstellen van veiligheidskleppen voor het gebruik op stoomtoestellen.

Het ging om een opvolgingsaudit van het atelier als 'gespecialiseerde dienst voor het afstellen van veiligheidskleppen', in opdracht van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg in België.

"Conform het ministerieel besluit 25/05/1992 afwijking V.4.064 heeft Vinçotte onze werkplaats een positief advies gegeven voor het reviseren van veiligheidskleppen op stoomtoestellen onder eigen beheer', laat het bedrijf weten.

Dit type erkenning kan alleen worden verkregen als het bedrijf een hoge kwaliteitsborging kan voorleggen.

In de praktijk betekent dit dat TMS geen beroep meer moet doen op een erkend organisme voor een inspectie op veiligheidskleppen, gebruikt op stoomtoestellen.

Het atelier in Antwerpen is dus bij wet geautoriseerd om de inspectie en afstelling zelf uit te voeren. De autorisatie is vastgelegd in het ministerieel besluit van 11 april 2013 TWW/PR/12/4426.


ACHTERGROND
TMS Industrial Services, met oorsprong in de Nederlandse Troost Pernis Groep, is een technische dienstverlener in Nederland en België. De basisactiviteit is technisch onderhoud. Ook worden er een aantal specialisaties gedaan zoals regelventielen en veiligheden- en pompenrevisie.