InBev investeert 5,7 miljoen euro in Hoegaarden

InBev Belgium gaat 5,7 miljoen euro investeren in de brouwerij van Hoegaarden. Hierdoor worden het productievolume en fermentatiecapaciteit aangepast aan de groeiende exportvraag.

Trefwoorden: #brouwerij, #brouwzaal, #export, #fermentatie, #fermentatietanks, #gistingskelder, #gistpropagatietanks, #Hoegaarden, #InBev, #investering, #pasteurisatieapparatuur., #uitbreiding, #wort centrifuge

Lees verder

Techniek

( Foto: AB InBev )

NGINEERINGNET.BE - Dankzij de modernisering van de brouwzaal zal de brouwcapaciteit met 30% verhoogd worden.

Reden voor dee investering is de toenemende populariteit van Hoegaarden in het buitenland, meer bepaald door een groeiende vraag in Azië. Vandaag is reeds 80% van de productie voor de uitvoer bestemd.

De brouwtechnologische investeringen hebben impact op de brouwzaal en de gistingskelder. Ze omvatten 4 nieuwe fermentatietanks, 2 nieuwe gistpropagatietanks, een grotere wort centrifuge en nieuwe pasteurisatieapparatuur.

De koelcapaciteit wordt ook geoptimaliseerd. De warme kamers (die dienen voor de hergisting op fles/vaten) worden uitgebreid. Ook het laboratorium van de site zal worden uitgebreid.

De start van werken is reeds voorzien en zal volledig afgerond zijn in het najaar van 2016. Tijdens de bouwwerken blijft de brouwerij operationeel.