Branchevereniging voor duurzame energie wil energietransitie versnellen

Gisteren hebben negen brancheverenigingen en 17 bedrijven een nieuwe overkoepelende organisatie voor duurzame energie gelanceerd.

Trefwoorden: #duurzame energie, #ECN, #Eneco, #energie, #energieleverancier, #hernieuwbare energie, #Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, #Nuon, #NVDE, #TenneT

Lees verder

Nieuws

( Foto: NVDE )

ENGINEERINGNET.NL - De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) vertegenwoordigt circa 1.000 bedrijven en energiecoöperaties en heeft als doelstelling om voor 2050 een volledig hernieuwbare energievoorziening te realiseren.

De vereniging zal fungeren als platform voor samenwerking binnen de duurzame energieketen en als gesprekspartner voor overheid en politiek. Voorzitter van de nieuwe vereniging is Teun Bokhoven. Oud-SER voorzitter en Rabobank CEO Herman Wijffels leidt de adviesraad.

De NVDE bundelt grote en kleine brancheorganisaties en individuele bedrijven die op allerlei verschillende plaatsen in de keten actief zijn op het gebied van duurzame energie.

De grote thema’s zoals het flexibel maken van het energiesysteem voor variabel energieaanbod en vraag en de grote omschakeling van aardgas naar andere vormen van verwarming vragen om een brede samenwerking in de energieketen.

Teun Bokhoven: De kracht van de NVDE is een duidelijke focus op duurzame energie, met een brede blik vanuit de gehele keten: duurzame energieproducenten en coöperaties, landelijke en regionale systeembeheerders, energieleveranciers, toeleveranciers, en bedrijven die duurzame toepassingen zoals elektrisch laden en warmtepompen.

Met deelnemers vanuit al deze hoeken wil de NVDE het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme versnellen.”


Dit zijn momenteel de leden van de nieuwe organisatie:
Bij de brancheorganisaties:
Bodemenergie NL, Duurzame Energie Koepel, Dutch Heat Pump AssociationHolland Solar, Nederlandse BioKetel Leveranciers (NBKL), ODE-Decentraal (Organisatie voor Duurzame Energie), Pawex (Particuliere Windturbine EXploitanten), REScoopNL, Warmtenetwerk, Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA)

Bedrijven: ASN Bank, CE Delft, ECN, Delta, DNVGL, Eneco, Enexis, EN Natuurlijk, Gasunie, Greenchoice, Nuon, PWC, Qurrent, Siemens Nederland, Stedin, Tennet, Warmtebedrijf Purmerend, Windunie