Eerste energieprestatie-contract binnen de publieke sector getekend

Het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem en Cofely Services hebben het eerste energieprestatie-contract binnen de publieke sector in Vlaanderen getekend.

Trefwoorden: #Cofely Services, #duurzaamheid, #energie, #Energieprestatiecontracten, #Energy Service Company, #EPC, #ESCO, #Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum Rekem, #Vlaams EnergieBedrijf

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vlaams EnergieBedrijf )

ENGINEERINGNET.BE - Het Vlaams EnergieBedrijf onderhandelde tot een gegarandeerde besparing van meer dan 30% op de energiefactuur van het zorgcentrum.

Bij een energieprestatiecontract garandeert de Energy Service Company (ESCO) een verlaging van de energiekost door duurzame en energie-efficiënte investeringen uit te voeren.

De investering is budgetneutraal: de ESCO wordt betaald met een deel van de energiebesparing die hij realiseert. Na de periode van het contract is de volledige winst voor de opdrachtgever.

OPZC Rekem betaalt de investering terug met twee derde van de besparing op zijn energiefactuur, en ziet zijn totale energiekosten onmiddellijk met 10% dalen.

Ministers Annemie Turtelboom en Jo Vandeurzen, respectievelijk bevoegd voor energie en welzijn, kwamen de ondertekening kracht bij zetten. Ze hechten veel belang aan dit project.

Met het eerste project uit de startblokken, is het VEB klaar voor een intelligente kopie naar andere openbare diensten in Vlaanderen. De volgende projecten zijn al in volle voorbereiding.