Willemen wil nieuwe werknemers aantrekken met virtual reality

Willemen Groep zet als eerste bedrijf in België virtual reality in om nieuwe medewerkers aan te trekken. Met een 360°-video en VR-bril kan je werven virtueel bezoeken.

Trefwoorden: #infrastructuur, #jobaanbieding, #jobbeurs, #vacatures, #Virtual Reality, #virtueel bezoek, #VR, #werknemer, #werven, #Willemen Groep

Lees verder

HR

( Foto: screen YouTube - Willemen Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Willemen Groep heeft de voorbije maanden gewerkt aan een 360°-video.

Met een speciale bril word je ondergedompeld in een virtuele wereld en bezoek je op enkele minuten tijd drie grote werven.

Tom Willemen, Willemen Groep: “Het principe van VR (virtual reality) is simpel. Je krijgt een speciale bril met hoofdtelefoon op je hoofd en dankzij een video beland je in een andere, virtuele wereld. Zo lijkt het in deze video alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle, of ....”

Het bedrijf ging voor de uitwerking van deze campagne in zee met de jonge start-up Yondr, een Vlaams bedrijf dat inzet op 360°-video's.

Volgens Yondr staat VR op een zucht van een doorbraak naar het grote publiek en zal het niet zo heel lang meer duren vooraleer er VR-brillen bij de mensen thuis zullen liggen.


Willemen Groep telt momenteel meer dan 2.200 personeelsleden en zijn er maar liefst 35 vacatures. Vorig jaar werden 142 nieuwe mensen aangetrokken, dit jaar al 133.