’Feest van de Techniek’ wil technische opleidingen populair maken

Volgende week wordt in Utrecht “Het Feest van de Techniek” georganiseerd. Eerste- en tweedejaars leerlingen van diverse vmbo’s nemen dan deel aan technische activiteiten.

Trefwoorden: #Feest van de Techniek, #mbo-colleges, #ROC Midden Nederland, #studeren, #techniek, #technologie, #Utrecht

Lees verder

Nieuws

( Foto: ROC Midden Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - De mbo-colleges van ROC Midden Nederland ondersteunen het feest onder andere met de organisatie van het event en de verschillende activiteiten.

Het Feest laat vmbo-leerlingen op een aantrekkelijke manier kennis maken met “de wereld van techniek”. In diverse werkgroepen gaan leerlingen praktisch aan de slag, ervaren zij de bijdrage van techniek aan onze wereld en maken ze kennis met beroepen.

De vmbo-ers zijn voor even elektricien of constructeur. Ze renoveren woningen, recyclen elektronisch afval, bouwen aan een fiets voor een gehandicapte sporter of ontwerpen een handige bediening voor een slim, groen en gezond huis.

Het doel is om te ervaren wat de vele mogelijkheden zijn van een carrière in de techniek. Door deze kennismaking kunnen leerlingen op positieve wijze nadenken over hun profielkeuze en een technische (vervolg)opleiding.

Met een enorm tekort aan mensen in de technische sector liggen de banen voor het oprapen, maar toch kiezen steeds minder jongeren voor een carrière in de techniek.