Voltooiing overname Alstom’s energie- en gridactiviteiten door GE

GE heeft aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van de energie- en gridactiviteiten van Alstom. De deal werd wettelijk goedgekeurd door 20 landen en regio's, waaronder Europa.

Trefwoorden: #Alstom, #energieactiviteiten, #GE, #gridactiviteiten, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: GE, Jeff Immelt )

ENGINEERINGNET.BE - GE bereikte in 2014 overeenstemming met Alstom voor de overname van Alstom’s energie- en gridactiviteiten.

Als gevolg van aanpassingen in de joint-ventures, aangekondigd in juni 2014 (duurzame energie, netwerken en kernenergie), veranderingen in de structuur van de deal, prijsaanpassingen voor remedies, netto contanten bij afsluiting en inclusief de valutagevolgen, bedraagt de aankoopprijs nu 9,7 miljard euro.

Dit is inclusief toepassing van het werkkapitaal ter waarde van ongeveer 0,6 miljard euro in de maand oktober.

Jeff Immelt, voorzitter en CEO van GE: “De aanvullende technologie, wereldwijde capaciteit, het geïnstalleerde machinepark en de talentvolle medewerkers van Alstom zullen bijdragen aan onze industriële kerngroei. We zijn klaar om van start te gaan en een van de meest uitgebreide technologische aanbiedingen te leveren aan onze klanten in de energiesector."

GE maakt ook de voltooiing van de verkoop bekend van haar spoorwegsignalisatie-business aan Alstom, voor een bedrag van ongeveer 724 miljoen euro.

GE werkt doorlopend aan de uitvoering van de strategie om een vereenvoudigde, meer doelgerichte organisatie te worden. Naast de Alstom-overname wordt gewerkt aan een aantal andere punten.

Zo ligt de GE Capital-exitstrategie voor op de planning, met 114 miljard euro aan ondertekende beschikkingen.

Op 3 december 2015 worden investeerders tijdens een gesprek op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen.