Uitbreidingsproject voor 300 extra recepturen

Continental Foods België investeerde vier miljoen euro om de productie van zijn Zweedse plant naar Puurs te halen.

Trefwoorden: #Continental Foods, #menger, #productielijnen, #voeding, #voedsel

Lees verder

Magazine

( Foto: s: Continental Foods )

Download het artikel in

ENGINEERINGNET.BE - Dat ging onder meer gepaard met de aankoop van een nieuwe, centraal opgestelde standaard dubbelassige menger van Duitse makelij, die door het eigen engineeringteam werd aangepast om meer automatisering toe te laten.

«We hebben nu een fabriek die nog efficiënter werkt dan voorheen, ondanks de toegenomen complexiteit die de 300 extra recepturen met zich meebrengen».

De vraag is natuurlijk waarom de productie van Zweden naar Puurs werd overgeheveld. Peter Van Ingelghem, Operations Director Belgium: «Het was in de eerste plaats een strategische beslissing binnen de groep om de focus in Scandinavië van productie naar verkoop te verleggen.

In de tweede plaats was het een realiteit dat de productielijnen in de Zweedse de fabriek onderbenut waren, dus was het puur economisch gezien niet verantwoord om daar nog verder te gaan.

Aangezien het quasi uitsluitend over ‘droge’ producten gaat en wij daarover in Puurs heel wat kennis hebben, was het logisch om de activiteit naar hier over te hevelen.

Kwam daar nog bij dat ook wij wel enkele lijnen hadden waarvan de capaciteit nog niet volledig werd gebruikt én we over de plaats beschikten om de lijnen van Zweden hier te installeren. Natuurlijk zaten we dan wel met het probleem dat al die producten naar Scandinavië moesten worden getransporteerd.

Op het eerste zicht een zware extra kost, en natuurlijk ook ecologisch niet interessant. Maar we vonden een uitstekende oplossing om deze barrière weg te werken: we kunnen van de ‘Volvo vessel’ gebruikmaken.

Dagelijks vertrekt er vanuit Gent een vrachtboot naar Göteborg in Zweden. Onze vrachtwagens maken van deze route gebruik, waardoor we vrijwel geen extra kilometers moeten rijden».

Van 30 naar 330...
Voor de uitbreiding stelde de vestiging 230 mensen te werk, waarvan 130 in de fabriek. Zo’n 40% van de productie werd geëxporteerd naar Duitsland, Frankrijk, Nederland en de Scandinavische landen.

Van Ingelghem: «Tot het moment van de uitbreiding produceerden we een 30-tal recepturen. Maar met de verhuis van de productieactiviteiten van Zweden komen er opeens 300 bij.

Het personeelsbestand zal met vijftien mensen worden uitgebreid en ons volume zal eveneens een flinke boost krijgen: we verwachten toch een stijging van 40%.

Een groei van de Scandinavische markt of de eventuele synergieën van deze producten in andere markten zal de verankering van de vestiging in Puurs natuurlijk nog verder bestendigen».

Nieuwe menger
Tot voor de overheveling maakte Continental Foods België amper dertig ‘droge’ productsoorten. Het mengen gebeurde meestal vanuit een silo of big bags/zakken.

Van Ingelghem: «Voor ons gamma was dat een ideale oplossing omdat automatisering niet zo voor de hand ligt. De volumes zijn relatief klein, er zijn snelle wissels nodig en voor veel producten moeten de operatoren effectief proeven of het mengsel wel goed is.

Maar het is evident dat zo’n manier van werken economisch niet rendabel is voor 330 mengsels. Vandaar dat we hebben besloten om een centrale menger te installeren die automatisering toelaat, alhoewel we deze functionaliteit enkel gebruiken voor de basisingrediënten suiker, zout en zetmelen.

Op zich is dat al een groot voordeel, maar daarbij komt nog dat we nu met één toestel heel snel van batches kunnen veranderen. Dit heeft vooral te maken met het ontwerp van de menger: hij heeft grote poorten, waardoor het systeem binnenin gemakkelijk manueel te reinigen valt.

Tussen gelijkaardige mengsels, waar de problematiek van allergenen niet van toepassing is en de ingrediënten geen kleur of geur nalaten, kunnen we de restanten met perslucht uit de installatie blazen en vervolgens de kritische punten met een vod reinigen.

Enkel wanneer het om totaal andere mengsels gaat of er een risico op allergenen-, kleur- of geurcontaminatie bestaat, wordt de installatie CIP gereinigd. En ook dit proces verloopt snel: op amper enkele minuten is de volledige menger gereinigd en gedesinfecteerd».

Meer toevoerpunten nodig
De menger is een standaard dubbelassige installatie van Duitse makelij, die door het eigen engineeringteam werd aangepast.

«We hebben het aantal toegangspunten aanzienlijk uitgebreid», legt Peter Van Ingelghem uit.

«Die 330 recepturen omvatten samen een vijfhonderdtal ingrediënten, wat een uniek gegeven is. Sommige producten worden van zestig verschillende bestanddelen gemaakt!

Vandaar dat het noodzakelijk is dat meerdere operatoren gelijktijdig ingrediënten in een grote variëteit aan dosissen in de menger kunnen brengen. Het standaard aantal invoerpunten was daarvoor echter te beperkt.

Ik wil hierbij trouwens nog opmerken dat de armen van de menger op zo’n manier zijn uitgevoerd dat fragiele ingrediënten zoals peterselie of basilicum tijdens het mengen niet worden gebroken.

Het resultaat zijn homogene mengsels van uitermate hoge kwaliteit».

Nieuwe lay-out nodig
Ook het uitvoersysteem werd aangepast, omdat het mengsel moet kunnen worden opgevangen in speciale containers die op de afvulinstallaties zijn afgestemd.

Daarnaast omvatte het project een aanpassing van het logistieke proces in de fabriek. Zo werd dit in afzonderlijke ‘natte’ en ‘droge’ producties ingedeeld.

Van Ingelghem: «Fysiek hebben we niet moeten uitbreiden, maar het was wel noodzakelijk om heel wat machines te verplaatsen. We moesten immers ruimte creëren voor de vier verpakkingslijnen die vanuit Zweden werden overgebracht.

Het was geen evidente opdracht omdat de productie niet voor bepaalde tijd kon worden stopgezet. Maar we zijn er in vier maanden toch in geslaagd om de klus te klaren, inclusief de ontmanteling van de installaties in Zweden en het transport naar hier.

Het pluspunt van dit hele project is dat we de kans kregen om onze lay-out en flows onder de loep te nemen en aan te passen. Hierdoor hebben we nu een fabriek die nog efficiënter werkt dan voorheen, ondanks de toegenomen complexiteit die al die nieuwe recepturen met zich meebrengen».

Rest van de investering
Omdat de lay-out van de fabriek werd herzien, moest Continental Foods België eveneens investeren in de vernieuwing en uitbreiding van haar intern transport (transportbanen, liften, automatisch transport van palletten, uitbreiding van het automatisch stapelen van dozen op palletten, ...).

Van Ingelghem: «Op de plaats waar de menger zich nu bevindt, stonden voordien onze silo’s voor mosterdzaadjes. Omdat deze nu noodgedwongen buiten moeten staan, hebben we ze door weersbestendige types vervangen.

Tevens hebben we in een nieuwe silo voor suiker geïnvesteerd, dit omdat het Scandinavische gamma vrij veel dessertproducten bevat en ons verbruik van suiker dus aanzienlijk zal toenemen.

Tot slot omvatte de investering van vier miljoen ook de aankoop van een aantal nieuwe barcode- en labelprinters, industriële pc’s, een nieuwe hoogspanningscabine en een uitgebreid gamma van besturingssoftware».

Tweede grote fase gestart
Sinds maart 2015 zijn de menger en de overgehevelde afvul- en verpakkingslijnen volledig operationeel.

Van Ingelghem: «Alle Scandinavische producten worden met de nieuwe installatie gemaakt. Voor onze Belgische Imperial-recepturen wordt nog op de traditionele manier, dus met een dedicated menger, gewerkt.

Momenteel zijn we nog bezig met de aanpassing van wat kleinigheden, maar in principe kan je stellen dat het project volledig is afgerond. Intussen hebben we zelfs een tweede grote fase aangevat: de vernieuwing van de twee autoclaven die we voor de fabricatie van Lacroix-fonds gebruiken.

Dit project, waarmee een investering van twee miljoen euro is gemoeid, zou tegen het voorjaar van 2016 moeten zijn afgewerkt».


door Els Jonckheere, Engineeringnet