Luierproducent Ontex omarmt SAP HANA

SAP haalt alles uit de kast om zijn klanten te laten schakelen naar HANA om "intelligenter inzichten te verwerven in de productie- en logistieke processen". Luierproducent Ontex doet mee.

Trefwoorden: #ontex, #sap, #sap hana

Lees verder

Techniek

( Foto: SAP )

ENGINEERINGNET.BE - ERP-leverancier SAP laat geen steen onomgekeerd om zijn realtime 'nieuwe-generatie analyticsoplossing' SAP HANA aan de man te brengen. Ontex, een producent van consumentengoederen voor persoonlijke hygiëne, stapt als een van de eersten op Belgische grondgebied mee in het verhaal.

Het Belgische bedrijf werkt al sinds 2009 met een SAP ERP-oplossing om zijn kernprocessen te ondersteunen. Via HANA wil de onderneming al zijn locaties - 23 verkoopkantoren, 4 R&D-centra en 15 productie-eenheden - intelligent consolideren.

"Zo wordt Ontex een ‘Real-Time Enterprise’, een stap die zal helpen om de evolutie en groei van de onderneming te versnellen", aldus SAP in een mededeling.

Initieel zal de omschakeling naar HANA een directe impact hebben op de financiële analytics. Maar op termijn moeten daar ook logistiek, marketing en productie bijkomen, om zo 'accuratere voorspellingen te kunnen maken en de markt een stap voor blijven', aldus Amit Eitan, Directeur Group ICT - Business Transformation bij Ontex.

Dankzij realtime analyse en rapporten niet alleen de efficiëntie van de ontwikkeling en de productie opkrikken dus, maar ook die van de klantencontacten en de marketingintelligentie.