TVH gaat geautomatiseerd hightech magazijn in Waregem bouwen

TVH breekt bestaande distributiecentrum af en wil tegen 2019 een gloednieuw hightech magazijn operationeel hebben. "We kampen met plaatstekort voor personeel, stockage en capaciteit."

Trefwoorden: #dantruck, #investering, #logistiek, #nieuwbouw, #spare parts, #tvh, #waregem

Lees verder

Nieuws

( Foto: TVH )

ENGINEERINGNET - Zoals we eerder al meldden, groeide de logistieke speler TVH in Waregem de afgelopen jaren - onder meer via overnames - uit van een traditioneel familiebedrijf tot een multinational (zie leestip onderaan).

Toen het bedrijf in 2003 van Gullegem naar Waregem verhuisde, werd het gebouw voorzien op 3.000 orders per dag. Momenteel verwerken de 540 logistieke medewerkers zo’n 8.000 orders per dag. Daarom is er een nijpend plaatstekort voor personeel, stockage en capaciteit.

De eigenaars beslisten om drastisch in te grijpen door in april van dit jaar het bestaande magazijn af te breken en een nieuwbouw van 12.000m² op te trekken. Die moet in de loop van 2019 operationeel zijn.

"De bouw van dit nieuwe hightech geautomatiseerd magazijn is een grote investering voor ons", stelt het management. "Om de groei tijdens de bouwperiode op te vangen, willen we een honderdtal extra tijdelijke werkkrachten in dienst nemen."

TVH nam onlangs nog de Deense fabrikant Dantruck over. Alleen al het spare partsprogramma van dit bedrijf zal het aantal referenties met 18.000 stuks doen stijgen.

Hoe groot het investeringsbedrag is, werd niet vrijgegeven.