Standic breidt tankpark voor chemicaliën in Dordrecht uit

Standic meldt dat opslagcapaciteit van zijn tankpark voor oleo- en speciaalchemicaliën in zeehaven van Dordrecht sterk is uitgebreid dankzij oplevering van nieuwe Tankput 7 met 43 tanks.

Trefwoorden: #chemicaliën, #oleo, #standic, #tankpark, #tankput

Lees verder

Techniek

( Foto: Standic )

ENGINEERINGNET.NL - “De markt voor de opslag van ‘specialty chemicals’ blijft groeien en ook vanuit onze klanten komt er steeds meer vraag naar veilige en passende opslag", claimt Paul Voogt, commercieel directeur bij Standic.

Het bedrijf speelde op de groeiende vraag in door een investeringsprogramma in het leven te roepen voor de bouw van een nieuwe tankput, een upgrade van de bestaande installaties en een uitbreiding van de steigercapaciteit.

De nieuwe tankput 7 biedt 36.000m³ aan ruimte voor de opslag van onder andere oleochemicaliën en andere speciaalchemie producten, verdeeld over 43 tanks in verschillende formaten.

"Groot voordeel van deze nieuwe tankput zijn de roestvrijstalen tanks die elk over een eigen leiding, pomp en laadarm beschikken, waardoor crosscontaminatie vrijwel onmogelijk is", aldus Voogt. "Bovendien zijn de tanks uitgerust met de mogelijkheid voor isocontainerparking en voor het verwarmen en mengen van chemicaliën".

Het opslag- en distributiecentrum van Standic is gelegen in de zeehaven van Dordrecht, tussen het havengebied van Rotterdam en Antwerpen dus. Om het extra verkeer in goede banen te leiden, is ook de steigercapaciteit met 33 procent uitgebreid.