FrieslandCampina breidt productie voor kindervoedingsingrediënt GOS uit

Met de ingebruikname van de fabriek in Borculo vergroot het bedrijf de productiecapaciteit voor galacto-oligosachariden (Vivinal GOS), waar het wereldwijd marktleider in is.

Trefwoorden: #FrieslandCampina, #galacto-oligosachariden, #kindervoeding, #Vivinal GOS

Lees verder

Techniek

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Vivinal GOS wordt verwerkt in kindervoeding. Met deze uitbreiding speelt FrieslandCampina in op de toenemende wereldwijde vraag naar hoogwaardige ingrediënten voor kindervoeding.

In de eerste helft van 2015 zag FrieslandCampina een volumegroei van 15,8 procent voor de gehele categorie kindervoeding. FrieslandCampina is wereldwijd marktleider in de productie van GOS.

Tine Snels, Executive Director FrieslandCampina Ingredients: “Met deze hypermoderne productievoorziening kunnen we nog beter inspelen op de toenemende vraag naar Vivinal GOS voor zowel de producten van andere marktpartijen als voor onze eigen kindervoeding. Sinds de introductie ervan in 2000 hebben wereldwijd meer dan honderd miljoen kinderen voeding met Vivinal GOS gehad.”

Moedermelk bevat oligosachariden. Bij de ontwikkeling van Vivinal GOS gebruikt FrieslandCampina lactose afkomstig uit koemelk waardoor de kindervoeding galacto-oligosachariden bevat.

FrieslandCampina beschikt over twee productielocaties waar galacto-oligosachariden geproduceerd worden: in Borculo, Nederland en in Warrnambool, Australië onder de naam Great Ocean Ingredients.

De productielocatie in Borculo valt onder de business group FrieslandCampina Ingredients.