Nieuw investeringskapitaal redt jobs bij glasfabrikant Ducatt

Drie investeerders, LRM, VF Capital en Noël Essers, brengen 9 miljoen euro kapitaal in voor een herfinanciering bij hoogtechnologische glasfabrikant Ducatt in Lommel.

Trefwoorden: #Ducatt, #glasfabrikant, #herfinanciering, #investering, #investeringsmaatschappij, #LRM, #Noël Essers, #VF Capital

Lees verder

Techniek

( Foto: Ducatt )

ENGINEERINGNET.BE - Het akkoord dat werd afgesloten met de drie investeerders vormt het sluitstuk in een globale herfinancieringsoperatie bij Ducatt.

Door deze operatie wordt LRM minderheidsaandeelhouder en komt de meerderheid van de aandelen van de glasproducent in privéhanden. De oude aandeelhouders, PMV, Capricorn (CCF) en Quest for Growth, die eerder al hadden aangegeven te willen uittreden, werden uitgekocht.

Met het personeel werd een nieuwe CAO afgesloten, waarbij ingestemd werd met een inlevering. Op die manier leveren zij ook een belangrijke bijdrage tot de redding van 160 jobs in het bedrijf.

Met de banken werd in de afgelopen week een akkoord bereikt omtrent een globale herfinancieringsoperatie. De banken gingen akkoord met een schuldverlichting.