VDAB opent HVAC-huis in West-Vlaams opleidingscentrum

VDAB opende in het opleidingscentrum van Beveren (Roeselare) een nieuw HVAC-huis, waarin alle moderne technieken rond verwarming, ventilatie en airconditioning worden toegepast.

Trefwoorden: #airconditioning, #HVAC, #opleiding, #opleidingscentrum, #VDAB, #ventilatie, #verwarming

Lees verder

Opleiding

( Foto: VDAB )

ENGINEERINGNET.BE - In de didactische woning komen alle facetten van HVAC en sanitair aan bod.

Zo is er aandacht voor ventilatie, vloerverwarming, het aansluiten van buffervaten, thermische zonne-energie, het aansluiten van condensatieketels, de inbouw van sanitaire toestellen, je kan er zien hoe je een dak luchtdicht maakt... Alles gebeurt volgens de regelgeving van 2020.

Tijdens een kennismakingsevent werden meer dan 90 professionals in sanitair en HVAC door de cursisten van de opleiding van VDAB-instructeur Tony Verschoot rondgeleid. Zo konden de werkgevers ineens ook kennismaken met de werkzoekenden, die door hun uitleg hun kennis en kunde aan konden tonen.

43 sanitaire bedrijven waren op het event vertegenwoordigd. Zes cursisten konden een stageplaats versieren, bij werkgevers die effectief ook een vacature open staan hebben. Als deze stages goed verlopen, kunnen deze cursisten dus vaak in dienst blijven bij deze bedrijven.

Vijftien andere bedrijven lieten aan de VDAB-instructeur weten dat ze op zoek zijn naar personeel en in de toekomst zeker interesse hebben in een stagiair. De reacties over de opleidingsinfrastructuur waren erg positief.

Er werd een live verbinding gemaakt met de opleidingssectie verwarmingstechnieken bij VDAB in Oostende. De Oostendse instructeur Luc Blomme toonde aan dat ook zijn opleiding mee is met de nieuwste technieken.

In Oostende kunnen ook de nodige certificaten (GI en GII) om te mogen werken aan verwarmingssystemen worden behaald.


Op de foto staan vlnr.
Kurt Cattrysse (teamleider hout en bouw VDAB West-Vlaanderen), Erik Vandewalle (teamleider opleiding en begeleiding, VDAB), Patrick Naeyaert (opleidingsmanager, VDAB West-Vlaanderen), cursist Ammar Zedam, Bram Lievrouw (directeur VDAB West-Vlaanderen) en Tony Verschoot (instructeur sanitair en HVAC, VDAB Beveren)