• 30/11/2015

Rittal conform aan productnorm IEC 61439

De prestaties van een verdeelsysteem zijn zowel afhankelijk van de beveiligingsapparatuur als van de behuizing. Daarbij komt dat de productnorm IEC 61439 merkonafhankelijk is opgesteld.

Trefwoorden: #behuizing, #beveiligingsapparatuur, #IEC 61439, #productnorm, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Om conform te zijn aan de IEC 61439 hoeven dus geen componenten van dezelfde fabrikant samengebouwd te worden.

Met schakelapparatuur van verschillende merken zijn de industriële behuizingen van Rittal 100% compatibel en conform.

Rittal voerde, conform de omschrijving in de IEC 61439, testen in zijn industriële behuizingen en in de Ri4Power compartimenten door. Met de verschillende overeenstemmende merken en types schakelapparatuur zoals Schneider Electric, Siemens, ABB, EATON, General Electric, Terasaki of Mitsubishi blijven de behuizingen 100% compatibel en conform de norm.

De prestaties van het verdeelsysteem worden bepaald door de beveiligingsapparatuur én de behuizing. Aangezien de eisen voor de compatibiliteit van deze combinatie voornamelijk terug te vinden zijn in de voorschriften omtrent kortsluitvastheid (constructie-eis) en warmtehuishouding (eis t.a.v. gebruikseigenschappen), heeft Rittal de testresultaten van deze aspecten dan ook uitgebreid gedocumenteerd.

De wijze om te voldoen aan zowel constructie-eisen als aan de eisen ten aanzien van de gebruikseigenschappen wordt uitvoerig toegelicht. Zo omschrijft de norm onder welke omstandigheden proeven moeten worden uitgevoerd, hoe een afgeleide van proeven te maken en hoe een verificatie via berekening uit te voeren.

Ook de vereiste eindtesten voor ieder afgewerkt bord komen aan bod. Het belangrijkste doel van deze testen is het detecteren van mogelijke montagefouten.

Rittal zorgt er voor dat niet iedere installatie de testen moet ondergaan om conform te zijn. Via een checklist kan men vaak gebruik maken van een vergelijking op basis van een referentieontwerp.

De resultaten van de geteste ACB’s en MCCB’s werden opgenomen in de uitgebreide Rittal Ri4Power technische systeemcatalogus.

Voor alle toepassingen kan Rittal de tools bezorgen om een Design Verification document op te stellen na het configureren van een verdeelsysteem met de gratis Power Engineering software.


Vraag snel méér informatie via
de Direct Contact-service van Engineeringnet
" onclick="this.form.action='https://engineeringnet.be/infoaanvraag/DirectContactHome.asp?code=Rittal conform aan productnorm IEC 61439&EngnetId=15628';" style="font-size: 90%; width:140px; height: 30px;" type="submit">


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.