Lichte stijging aantal faillissementen in november

Uit de nieuwe Graydon barometer blijkt dat het aantal faillissementen in november opnieuw licht toegenomen is in België. In totaal werden er 862 bedrijven failliet verklaard.

Trefwoorden: #failliet, #faillissement, #Graydon, #Graydon Barometer, #vrije beroepen

Lees verder

HR

( Foto: Graydon )

ENGINEERINGNET.BE - Dat zijn er 26 meer (+31%) dan tijdens november vorig jaar.

Over de periode januari tot november worden 10.211 bankroete ondernemingen geteld, wat dan weer 4,38% minder is dan vorig jaar. Opvallend is dat in 2016 steeds meer bedrijven die gelinkt zijn aan vrije beroepen over de kop gaan.

Eric Van den Broele, Senior Manager Research & Development bij Graydon: “Ondanks deze lichte daling blijven we onder het niveau van de getallen die we in de zwaarste crisisjaren noteerden. De daling van het aantal faillissementen over de periode januari tot november met 4,38% is het laagste cijfer van de afgelopen 4 jaar.”

De stijging van het aantal faillissementen in november situeert zich vooral binnen de Luikse provincie, waar 120 faillissementen werden uitgesproken. Dit is een stijging ten opzichte van november 2015 met 79,1%.

In mindere mate noteert Graydon ook stijgingen binnen de provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen en Henegouwen.

Over de periode januari-november 2015 kwamen er tot slot 20.830 banen op de tocht te staan als rechtstreeks gevolg van het faillissement van de werkgever.

Dit is het laagste aantal sedert 2008 én een daling ten opzichte van dezelfde periode verleden jaar met 2.850 jobs of -12,04%.