Zeppelin Systems kondigt herstructurering van Genkse silofabriek aan

Het Duitse Zeppelin Systems kondigt plan aan om productie van silo's in Genk te verhuizen naar Friedrichshafen. In Genk zijn er 41 mensen tewerkgesteld.

Trefwoorden: #economie, #herstructurering, #silo, #zeppelin, #zeppelin systems

Lees verder

HR

( Foto: H. Essers / YouTube, transport van een silo )

ENGINEERINGNET.BE - Tijdens een bezoek aan de Genkse vestiging van Zeppelin Systems vandaag heeft Axel Kiefer, hoofd van de strategische business unit Plant Engineering en managing director van Zeppelin Systems GmbH, het voornemen tot herstructurering van de fabriek in Genk aangekondigd.

"Het is onze intentie om de productie van aluminium silo’s van Genk naar de hoofdzetel in Friedrichshafen te verhuizen. De procedures in het kader van de wet Renault zullen in de komende dagen opgestart worden", aldus het bedrijf in een mededeling.

Zeppelin Systems Benelux is een dochterbedrijf van het Duitse Zeppelin Systems GmbH in Friedrichshafen.

Het bedrijf in Genk werd 25 jaar geleden opgericht als vestiging voor de productie van silo’s voor de kunststofproducerende sector, onder meer omwille van de gunstige ligging aan het Albertkanaal. Momenteel zijn er 41 mensen tewerkgesteld.

"Het dochterbedrijf in Genk zal zich in de toekomst nog steeds blijven toeleggen op het bouwen en onderhouden van installaties alsook op de handel in voor de sector specifieke machines", aldus het management.

Hoeveel banen op de helling staan, werd niet meegedeeld.