Duitse Mazak-dealers kiezen unaniem voor Vlaamse RoboJob

Dit is Belgisch én opmerkelijk: de Duitse Mazak-verdelers hebben unaniem Vlaamse CNC-automatiseerder RoboJob als 'preferred supplier' in hun verkoopsprogramma's opgenomen.

Trefwoorden: #cnc, #machine, #mazak, #robojob

Lees verder

Techniek

( Foto: RoboJob, Helmut De Roovere )

ENGINEERINGNET.BE - "We zijn op de goed weg om dit jaar alle records in verkoopcijfers te breken", laat de Belgische specialist in CNC-automatisering weten. "Nu krijgen daarbij een stevige duw in de rug van de Duitse Mazak-dealers: zij hebben immers allemáál voor ons gekozen als preferred supplier".

Dat is zonder meer opmerkelijk. Mazak is een van origine Japanse fabrikant van CNC-machines en is wereldwijd actief. Waarom kiest deze multinational dan voor de kleine Belgische specialist in CNC-automatisering?

“Onze systemen staan er om bekend dat ze de snelste in- en omsteltijden hebben, maar daarbij ook erg breed kunnen worden ingezet voor erg uiteenlopende werkstukken", claimt mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere. "Daarnaast hebben we ook de meest compacte automatisering van de markt in ons portfolio".

Wat dus op erkenning mag rekenen in Duitsland. “Maar het gaat verder dan dat: uiteindelijk sluit je als bedrijf een partnership met een ander bedrijf, en dus ook met mensen,” vindt De Roovere. "We werken al van bij onze start nauw samen met Mazak".

De verwachtingen zijn alvast hoog gespannen: “Als een marktleider in CNC-machines zijn naam aan de onze koppelt, getuigt dit van een enorm vertrouwen in ons bedrijf. Dit komt uiteraard niet van vandaag op morgen en dat willen we naar de toekomst toe verder uitbouwen".