Wedstrijd bepaalt nieuwe naam Deurganckdoksluis

De haven van Antwerpen lanceerde op 20 september een campagne om een nieuwe naam te vinden voor de Deurganckdoksluis. Uit alle inzendingen werden 9 namen geselecteerd.

Trefwoorden: #Deurganckdoksluis, #Haven van Antwerpen, #nieuwe naam, #Port of Antwerp, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Port of Antwerp )

ENGINEERINGNET.BE - Omdat Deurganckdoksluis een moeilijk uit te spreken naam is, ging de haven van Antwerpen op zoek naar een nieuwe naam.

Om zowel werknemers als inwoners van de stad Antwerpen en het Waasland bij deze naamkeuze te betrekken, werd een wedstrijd bedacht waaraan het grote publiek kon deelnemen.

Via een website kon iedereen suggesties insturen voor een nieuwe naam voor de sluis. Een jury koos uit meer dan 3100 inzendingen negen finalisten.

Dit zijn de negen namen (en bedenkers) die de shortlist haalden: Antigoon (Jurgen Eeckhaut), De Gerlache (Dirk Ramakers), Kieldrecht (Hans Willemsens), Kogge (Siegfried Pintens), Marnix (Geert De Vriese), Mercator (Wies Jaspers), Polder (Bart Raes), Van Mieghem (Kristin Van den Broeck), Waasland (Etienne Kusé)

Havenschepen Marc Van Peel: “Nu is het aan de indieners van de 9 voorstellen die het hebben gehaald om campagne te maken, zodat we in het voorjaar van 2016 de nieuwe sluis de best passende naam kunnen geven.”

De finalisten kunnen vanaf nu tot 14 december campagne voeren via sociale media.

De winnaar zal uiteindelijk in april 2016 bekend worden gemaakt, wanneer de sluis officieel zal geopend worden.