Winnaar Belfius Smart City Award 2015 bekend gemaakt

Vorige woensdag vond in Brussel de uitreiking plaats van zowel de Belfius Smart City Award 2015 als de Agoria Smart City Technology Awards 2015.

Trefwoorden: #Agoria, #Belfius, #gemeente, #Luik, #Mechelen, #smart city, #Stadslab2050, #stadsprojecten, #steden, #technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Stadslab2050 )

ENGINEERINGNET.BE - Iets meer dan een jaar geleden werd het startschot voor de Belfius Smart City Award 2015, een wedstrijd voor lokale openbare besturen ter bekroning van het "slimste" project dat wordt voorgedragen en verwezenlijkt door een Belgische stad of gemeente.

Na de preselecties koos een vakjury tien projecten, die zich onderscheidden door hun duurzaam, vernieuwend en geïntegreerd karakter. Na de beraadslaging van de eindjury en rekening houdend met de publieksstemmen werden de awards uitgereikt.

De Belfius Smart City Award 2015 voor de Belgische stad of gemeente die het creatiefst uit de hoek kwam op het vlak van duurzame innovatie ging naar Antwerpen voor zijn project "Stadslab2050 - Energie voor het Antwerpse hart".

Negen andere steden waren eveneens in de running, waaronder Mechelen en Luik, die respectievelijk met hun projecten "Lunavision" en "Vélocité" een van de vier Agoria Smart City Technology Awards 2015 binnenhaalden.

De overige twee Agoria Smart City Technology Awards 2015 gingen naar Gent voor zijn project "Onlinetool energiezuinig renoveren" en naar de Gewestelijke Overheidsdienst van Brussel voor de toepassing "Fix My Street.Brussels".

Met de Agoria Smart City Technology Awards 2015 wil de technologiefederatie de beste 'technologie'-stadsprojecten in de kijker zetten.