Samenwerking tussen Oiltanking Ghent en INEOS in Gentse haven

Oiltanking Ghent in de haven van Gent en INEOS Europe gaan in de toekomst samenwerken voor de opslag en behandeling van nafta en gascondensaat.

Trefwoorden: #gascondensaat, #Gentse haven, #Havenbedrijf Gent, #INEOS, #kraakinstallatie, #Moervaartkaai, #nafta, #Oiltanking

Lees verder

Techniek

( Foto: Havenbedrijf Gent )

ENGINEERINGNET.BE - Deze producten dienen om de INEOS-kraakinstallatie in Keulen te bevoorraden. Oiltanking zet voor deze samenwerking 15% van zijn bestaande opslagcapaciteit in.

Het Havenbedrijf Gent draagt hier alvast toe bij met de vernieuwing van de Moervaartkaai voor binnenvaartschepen (een investering van 10 miljoen euro). Het is bovendien opgetogen met de twee miljoen ton extra goederenoverslag per jaar.

Oiltanking zal onder meer investeren in voorzieningen zoals dampretourleidingen, interne vlottende daken en dampverwerkingseenheden.

Nafta en gascondensaat worden per zeeschip aangevoerd vanuit het Schotse Grangemouth. Vervolgens worden ze tussentijds opgeslagen bij het bedrijf in de Gentse haven.

Na behandeling worden de producten van aan de aanpalende Moervaartkaai per binnenschip vervoerd over de Rijn naar de Keulense kraakinstallatie.