Air Liquide lanceert wedstrijd “Essential Small Molecules Challenge”

Air Liquide roept een wedstrijd voor wetenschappers in het leven. Met een bedrag van 50.000 euro voor elke winnaar plus een budget van 1,5 miljoen euro om de ideëen marktrijp te maken.

Trefwoorden: #Air Liquide, #CO21, #energie, #Essential Small Molucules, #H2, #materie, #N2, #O2, #wedstrijd

Lees verder

Techniek

( Foto: Air Liquide )

ENGINEERINGNET.BE - “Essential Small Molecules”, zoals O2, N2, H2 en CO21, hebben een zeer uitgebreid pallet aan fysieke en chemische eigenschappen die essentieel zijn voor het leven, materie en energie.

Air Liquide nodigt academische teams, start-ups en privé- en openbare instituten om deel te nemen aan zijn eerste “Essential Small Molecules”-wedstrijd

De prijzenpot is niet min: de winnaars, die in in september 2016 bekend gemaakt worden, krijgen elk een Air Liquide Scientific Award plus het ronde bedrag van 50.000 euro.

Bovendien trekt het bedrijf een extra budget uit om de wetenschappelijke voorstellen van de laureaten marktrijp te maken en te vertalen naar uitvoerbare technologieën: in totaal goed voor 1,5 miljoen euro.

De projecten moeten te maken hebben met deze drie onderwerpen:

  1. “Sunny H2 in a bottle”: waterstof uit water halen met zonne-energie,
  2. “Small Molecules in my pocket”: sponsachtige materialen vinden voor bewaring onder hoge druk en veilige levering van gassen
  3. “CO2, give back your O2”: duurzaam produceren van O2 en CO (koolstofmonoxide) uit CO2.

Belangstellenden kunnen vanaf januari 2016 hun voorstellen indienen.