Elektrisch vervoer goed voor Nederlandse werkgelegenheid

Minister Kamp van Economische Zaken maakte vandaag bekend dat de werkgelegenheid in elektrisch vervoer het afgelopen jaar met een kwart is toegenomen. Er werden 3.200 banen gecreëerd.

Trefwoorden: #Economische Zaken, #elektrisch vervoer, #groene energie, #jobs, #Minister Kamp, #vacatures, #werkgelegenheid

Lees verder

HR

( Foto: Nuon )

ENGINEERINGNET.NL - Met 14 verschillende zonneauto’s, een solarboot en een elektrische motor (Storm Pulse) kwamen studententeams vandaag vanuit heel Nederland naar Den Haag om te laten zien waartoe Nederland in staat is.

Enkelen van hen hebben deze zomer deelgenomen aan de prestigieuze World Solar Challenge in Australië. Daarbij wonnen twee studententeams van de Technische Universiteiten Delft en Eindhoven in verschillende categorieën prijzen.

De Technische Universiteit Twente werd tweede en won de Innovatieprijs met een zonnepaneel dat zelfs functioneert in de schaduw. Alle 18 studententeams ontvingen van Economische Zaken (EZ) een bijdrage van 5.000 euro om te besteden aan verdere ontwikkeling van hun projecten.

Minister Kamp: “Nederlandse bedrijven laten zien dat ze tot de top van de wereld behoren met hun innovaties op het gebied van duurzaam elektrisch vervoer. Belangrijk, want zo dragen ze niet alleen bij aan ons verdienvermogen, maar ook aan de oplossing van het mondiale energie- en klimaatvraagstuk.”

Uit het vandaag gepubliceerde onderzoeksrapport ‘Verzilvering Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer’ blijkt dat elektrisch vervoer in 2014 naar schatting 3.200 banen opleverde.

Vorig jaar groeide de werkgelegenheid in deze sector met 25% in vergelijking met 2013. Bedrijven in de elektrisch vervoersector waren in 2014 goed voor 820 miljoen euro aan productie en 260 miljoen euro toegevoegde waarde aan de Nederlandse economie.

Internationaal is Nederland een van de koplopers op het gebied van elektrisch vervoer. De export en samenwerking met buitenlandse partijen neemt toe.