COPA-DATA wordt partner leerstoel food packaging technology

De leerstoel “food packaging technology” op de Technische Universiteit München (TUM) gaat samenwerken met COPA-DATA, met focus op het gebied van wetenschap, onderwijs en innovatie.

Trefwoorden: #COPA-DATA, #onderwijs, #praktijkgericht, #SigmaControl, #software, #Technische Universiteit München

Lees verder

Techniek

( Foto: SigmaControl )

ENGINEERINGNET.NL - COPA-DATA werkt sinds 2008 al op vele niveaus samen met de leerstoel van food packaging technology.

Deze nieuwe overeenkomst zal een gedefinieerde, officiële fundering hebben op basis van de bestaande samenwerking. Voor de onderneming vormt deze samenwerking een raamwerk voor gezamenlijke projecten en een regelmatige uitwisseling van ontwikkelingen en trends in wetenschap en industrie.

George Yamanoglu, COPA-DATA Duitsland: "De partnerships met onderwijsinstellingen en onderzoeksfaciliteiten zijn een belangrijk instrument voor onze innovatiestrategie. Netwerken met universiteiten bieden een impuls voor vernieuwingen in de industrie en stellen ons in staat toegang te krijgen tot wetenschappelijke bevindingen."

Als onderdeel van de samenwerking worden inzichten vanuit de praktijk met technische ondersteuning geboden. Een familie van softwareproducten voor HMI/SCADA en dynamische productie rapportage wordt ingezet voor educatieve doeleinden en projecten.

Bovendien wordt het bedrijf betrokken bij lezingen met betrekking tot HMI/SCADA, industrie 4.0, beveiliging, voorspellende analyses, augmented reality en bachelor en master proefschriften.

Stefan Flad, postgraduate en docent aan de technische universiteit leerstoel food packaging technology: "We zijn verheugd te kunnen profiteren van hun praktische knowhow en de vele jaren van bewezen expertise in de industrie. De samenwerking bevordert niet alleen onderzoek, maar ook de overdracht van kennis in de industrie."


Op de foto: links George Yamanoglu en rechts Stefan Flad.