Tessenderlo Group en Picanol Group bundelen krachten

Tessenderlo Group en Picanol Group melden dat de industriële activiteiten van beide bedrijven tot één grotere industriële groep gefusioneerd worden.

Trefwoorden: #fusie, #fusioneren, #krachtenbundeling, #Picanol, #Tessenderlo Group

Lees verder

Techniek

( Foto: Tessenderlo Group )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe naam van de onderneming zal Picanol Tessenderlo Group zijn en zal uit vier segmenten bestaan: de Tessenderlo-segmenten Agro, Bio-valorization, Industrial Solutions en het segment Machines & Technologies van Picanol.

De groep zal actief zijn in meer dan 100 landen wereldwijd en een omzet van ongeveer 2 miljard euro en een REBITDA van ruim 200 miljoen euro realiseren.

Door deze fusie worden ruim 7.000 mensen te werk gesteld. Deze werknemers moeten niet vrezen voor hun job, want de directie meldt dat deze fusie geen impact zal hebben op de huidige tewerkstelling. Meer nog er zullen in de toekomst nog meer mensen aangeworven worden.

Het is de bedoeling dat de transactie tegen eind februari 2016 afgerond zal zijn, na realisatie van een aantal voorwaarden, namelijk de goedkeuring van de aandeelhouders van Tessenderlo en het bekomen van een Ruling van de Dienst Voorafgaande Beslissingen in Fiscale Zaken betreffende een aantal aspecten van deze transactie.