NMBS plaatst megaorder bij Bombardier/Alstom

NMBS heeft een raamovereenkomst, met mogelijkheid tot deelbestellingen, afgesloten met het consortium Bombardier/Alstom voor de levering van nieuwe dubbeldekstreinen vanaf 2018.

Trefwoorden: #Alstom, #Bombardier, #dubbeldektrein, #ETCS, #M7, #NMBS, #TBL1+

Lees verder

Techniek

( Foto: NMBS )

ENGINEERINGNET.BE - Een eerste bestelling van 1,3 miljard euro werd reeds geplaatst.

Hierdoor kan de NMBS comfortabele treinen inzetten die, uitgerust zijn met meer zitplaatsen en de modernste veiligheidssystemen.

De eerste bestelling bevat naast de vaste kosten en sommige bijkomende diensten de levering van 445 rijtuigen die tussen september 2018 en december 2021 geleverd zullen worden.

Het gaat hierbij om een mix van verschillende types materieel (stuurpostrijtuigen, motorrijtuigen en klassieke rijtuigen) die samen ongeveer 90 dubbeldekstreinen uitmaken.

In totaal heeft NMBS nood aan ongeveer 190.000 extra zitplaatsen tegen 2030, waarvan 105.000 tegen 2023. Dit is voornamelijk het gevolg van het buiten dienst stellen van oud materieel (dat incompatibel is met ETCS) en de nood aan extra zitplaatsen.

De nieuwe dubbeldekstreinen zullen hiertoe een belangrijke bijdrage leveren. Tegelijk wil het bedrijf ook de beschikbaarheidsgraad van haar materieel verhogen, van 80 naar 86%.

De keuze voor dubbeldekstreinen, die 200 km per uur kunnen rijden, wordt vooral bepaald door de beperkte capaciteit van de Noord-Zuidverbinding.

Voor de betrouwbaarheid, de leveringstermijn en de onderhoudskosten van het materieel heeft het overheidsbedrijf rigoureuze clausules geïntegreerd in het contract om zich ervan te vergewissen dat ze krijgt wat ze gevraagd heeft.

Ook zal de spoorwegoperator gedurende 6 maanden een eerste reeks rijtuigen testen om nog feedback (ook van reizigers) door te geven aan de constructeur zodat zij de productie van de volgende rijtuigen kunnen aanpassen.


De bestelde treinen zijn van het type M7 (consortium Bombardier/Alstom) en zullen uitgerust zijn met de modernste veiligheidssystemen: TBL1+ en ETCS.