Spadel investeert 17,5 miljoen euro in Spa Monopole

De bottelarij Spa Monopole wordt uitgerust met een eerste aseptische productielijn voor de ontwikkeling van een totaal nieuwe generatie limonades op basis van natuurlijke ingrediënten.

Trefwoorden: #aseptische productielijn, #bottelarij, #bottelen, #frisdrank, #frisdrankenproducent, #Spadel Groep, #Spa Monopole

Lees verder

Techniek

( Foto: Spadel )

ENGINEERINGNET.BE - Deze investering past binnen de strategie van de onderneming om 100% natuurlijke frisdranken te ontwikkelen.

De nieuwe aseptische lijn zou in de eerstkomende weken operationeel moeten zijn om de nieuwe koolzuurhoudende limonades in de lente nog op de Benelux markt te kunnen brengen.

De nieuwe lijn heeft een capaciteit van 30.000 tot 44.000 flessen per uur naargelang het formaat en het product. In een aseptische lijn is de bottelinstallatie volledig afgeschermd en geïsoleerd van de rest van de productie.

Met deze investering er bij investeerde de Spadel Groep 40 miljoen euro in de laatste vijf jaar.

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder van Spadel: " Deze nieuwe investering past in ons nieuw strategisch 5 jarenplan, dat gefocust is op innovatie en dat omvangrijke industriële en commerciële investeringen vereist.”