Machiels Building Solutions bouwt Leuvens studentencomplex in 2 weken

Het Limburgse bedrijf Machiels Building Solutions (MBS) start volgende week met de bouw van een Leuvens studentencomplex. Het gebouw wordt in een recordtijd van 2 weken gerealiseerd.

Trefwoorden: #bouwen, #bouwfirma, #houtskeletbouw, #Leuven, #Machiels Building Solutions, #MBS, #studentencomplex

Lees verder

Techniek

( Foto: MBS )

ENGINEERINGNET.BE - Het studentencomplex is volledig opgebouwd uit houten bouwelementen, die ontworpen en samengesteld werden in de Genkse industriële productiehal van MBS.

Het gebouw is op technisch vlak zeer vooruitstrevend. Het studentencomplex bestaat uit 5 volwaardige verdiepingen en is opgebouwd uit 243 houtskeletbouw-elementen die tot 10 meter breed en één verdieping hoog met ingebouwd buitenschrijnwerk op de site in elkaar worden gezet.

De wanden, vloerelementen en daken zijn ontworpen in een driedimensionaal (3D) tekenprogramma zodat fouten op de werf uitgesloten zijn.

De buitenmuren zijn voorzien van steenstrips die in de fabriek aangebracht werden in samenwerking met de Limburgse steenfabrikant Vandersanden Group.

Het energievriendelijk gebouw dat met duurzame materialen wordt gebouwd, is niet alleen een gezond gebouw om in te wonen. Er werd ook veel aandacht besteed aan brandveiligheid, binnenklimaat en akoestiek.

Hans Celis van bouwbedrijf RenoSale: “Door de uiterst snelle montage in januari, kunnen wij onmiddellijk aansluitend aanvangen met de afwerking, waardoor de kamers reeds verhuurbaar zullen zijn vanaf juni.”

Filip Vercauteren, general manager van MBS: “We zien een sterke toename van het gebruik van prefab houtskeletbouw-elementen op bouwwerven in Vlaanderen. Dat is logisch, aangezien hierdoor de bouwtijd sterk ingekort wordt, het bouwproces steeds meer geïndustrialiseerd wordt en fouten op de werf uitgesloten worden.


Over MBS
Machiels Building Solutions is gevestigd in het Limburgse Genk en ontwerpt, produceert en monteert vooruitstrevende houtskeletbouwelementen.
Aandeelhouders van het bedrijf zijn het Limburgse familiebedrijf Group Machiels en LRM.