Gimv investeert in fusiegroep Itho Daalderop en Klimaatgarant

Gimv kondigt aan dat het een meerderheidsbelang verworven heeft in de nieuwe fusiegroep Itho Daalderop en Klimaatgarant. Dit is een van hun grotere investeringen in Nederland.

Trefwoorden: #energiezuinig, #fusie, #Gimv, #investering, #Itho-Daalderop, #klimaat, #Klimaatgarant

Lees verder

Techniek

( Foto: screen YouTube - Triodos Bank Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - Gimv neemt samen met het management de aandelen over van zowel Itho Daalderop als Klimaatgarant. Itho Daalderop was sinds 2010 in handen van Bencis. Wim van den Bogerd, huidig CEO van Klimaatgarant, wordt CEO van de nieuwe combinatie.

De afgelopen en komende jaren worden gekenmerkt door een groeiend klimaatbewustzijn. In de bouwsector komt dit tot uiting in steeds strenger wordende energieprestatienormen (EPC) voor nieuwbouw, en een trend naar meer duurzame renovatie.

Daarnaast stelt de markt steeds strengere eisen aan het binnenklimaat van een woning in termen van comfort en gezondheid. Bovendien wil de markt dat aanbieders verder gaan dan het leveren van producten, maar vooral de energieprestaties langdurig garanderen.

Itho-Daalderop en Klimaatgarant werken al geruime tijd samen en hebben een duidelijk antwoord gevonden op de vraag naar prestatiegaranties zoals deze ook zal worden vastgelegd in de wet Energieprestatievergoeding.

Door jarenlange monitoring van 6.500 woningen is unieke kennis ontwikkeld die gebruikt wordt voor de verbetering van prestaties van producten en diensten in de renovatie- en nieuwbouwmarkt.

De unieke combinatie van Itho Daalderop en Klimaatgarant is uitstekend geplaatst om zowel op de renovatiemarkt als op de nieuwbouwmarkt een toonaangevende rol te spelen als aanbieder van totaaloplossingen.

Beide bedrijven realiseerden in 2015 een gecombineerde omzet van circa 78 miljoen euro, maar hebben de ambitie om dit tegen 2021 te verdubbelen.


Op de screenshot: Wim van den Bogerd.

  • Itho Daalderop ontwikkelt, fabriceert en verkoopt innovatieve verwarmings-, tapwater-, ventilatie-, en regeltechniekoplossingen.
  • Klimaatgarant ontwikkelt energie neutrale woningprojecten voor gemeenten, projectontwikkelaars en woningcorporaties.