e-BO Enterprises kiest voor Ostend Science Park als tweede locatie

Bedrijfsnieuws 17/06/2020 10:51:44

Het bedrijf wil in Oostende zijn offshore divisie versterken en de ambitie om van Oostende een kennis- en ondernemershub van blauwe energie te maken, mee realiseren.

Lees hieronder verder   
Verwant

Vynova zet restwarmte in voor stoomproductie

Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

Grensregio zet verder in op energie- en klimaatneutrale gebouwen

Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

Eerste turbines grootste Belgisch offshore windpark geïnstalleerd

Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Hannover Messe Digital Days

Online

van 14/07/2020 tot 15/07/2020

De Logistiek Manager als Logistiek Auditor

IMF Academy (centraal Nederland)

dinsdag 1 september 2020

Warmtewende voor industrie

Havenhuis Antwerpen

maandag 7 september 2020

Asset Performance 4.0

ICC Gent

van 15/09/2020 tot 17/09/2020

Business Process Management - klassikaal

IMF Academy Utrecht(NL)

van 15/09/2020 tot 24/09/2020

Certified ISO 31000 Risicomanagement 

IMF Academy Utrecht (NL)

van 16/09/2020 tot 18/09/2020

Keuze van de redactie

(1/7) Nieuw investeringsfonds van 42 miljoen euro voor start-ups en scale-ups

(1/7) Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

(29/6) Vlaamse bedrijven krijgen 14,8 miljoen euro voor technologische begeleiding

(29/6) Innovatief zonnepaneel voor grootschalige productie op komst

(25/6) Primeur: netgekoppelde buurtbatterij

(24/6) Nieuw project om plasticvervuiling in rivieren op te ruimen

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Ostend Science Park opende begin dit jaar officieel de deuren. Op deze 16 hectare grote site, met de UGent als één van de drijvende krachten, werken ondernemers en onderzoekers multidisciplinair samen om de blauwe economie te stimuleren.

e-BO Enterprises is de eerste onderneming die zich er eind 2020 vestigt. Het bedrijf opereert vooral in Europa en zijn betrokken bij de plaatsing van een derde van de Europese offshore windmolenparken.

"We zijn bezig met telecommunicatie, control, safety- en security-oplossingen en alle data-integraties,"stelt Christophe Dhaene, CEO van e-BO Enterprises. "Zo'n hoogspanningsstation op zee bestaat uit wel 18 verschillende systemen. Wij leveren zelf een aantal systemen en zorgen als integrator voor de glue tussen de verschillende systemen."

De motivatie om een tweede vestiging in Oostende te openen is vooral omwille van de blauwe offshore cluster en het kenniscentrum Bluebridge, dat blauwe industrie, onderwijsinstellingen zoals UGent en overheidsdiensten samenbrengt, aldus Dhaene.

"Die centralisatie zorgt ervoor dat we voor elk project rond blauwe energie in de nabijheid van de juiste partners zitten. We zijn nog niet verhuisd, maar er zitten nu al twee projecten in de pijplijn."

"Er bestaan geen kant-en-klare opleidingen voor wat wij doen rond datamanagement. We moeten die competenties dus zelf opbouwen via opleidingen. We willen dus een kennishub maken die de juiste profielen aantrekt en die onze expertise verdiept."

"Vanuit e-BO kunnen we alle realtime data vanop zee krijgen en zo een virtueel windmolenpark creëren. Daarmee kunnen we mensen opleiden, en onderzoek en experimenten mogelijk maken zonder enig risico, bijvoorbeeld door te modelleren wat het effect is van het stilleggen van een windturbine."

"Van één windmolenpark nemen wij circa 18.000 parameters per seconde op. Wij bieden deze data aan in een datamanagement omgeving met tal van tooling, zodat onderzoekers aan de slag kunnen met AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. De UGent kan deze datasets gebruiken voor onderzoek en experimenten, en voor onderwijs."

"We nodigen we ook andere offshorebedrijven die zich in Oostende vestigen uit als partner. Met als einddoel onze offshoremarkt competitiever en beter te maken. België beschikt over enorm veel competentie, versnipperd over een grote verscheidenheid aan kleine en hypergespecialiseerde kmo's. Als kleine kmo is het moeilijk om de wereld te veroveren. Daarom willen we in dit science park onze krachten bundelen." << (Lydia Heida) (foto: UGent)

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Koningin Paolaprijs voor KIKS-project rond Artificiële intelligentie

Leerlingen onderzoeken de relatie tussen huidmondjes van planten en klimaatverandering, om zo meer te leren over AI, diepe neurale netwerken en Python, een toegankelijke programmeertaal.

Gentse biotech start-up ontwikkelt universeel Covid-19 vaccin

Door slim gebruik te maken van bestaande technologie voor kankerbehandeling, mikt het Covid-19 vaccin van myNEO op een lange termijn bescherming bij meer dan 80% van de globale populatie.

Onbeperkt betaald verlof: geluk op de werkvloer wint aan belang - artikel

Leidt onbeperkt verlof tot meer geluk op de werkvloer? “Inzetten op welzijn van de medewerkers is een zeer verstandige keuze”, meent professor in Omgeving en Gezondheid Lode Godderis (KUL).

Van lignine bijproducten tot duurzame betonplastificeermiddelen

Een Europees consortium, met onder meer VITO, ontwikkelde een kostenefficiënt alkali-oxidatieproces om technische en bioraffinage-lignines om te zetten in diverse dispergeermiddelen.

Compacte kracht op de edge

Met de ultra-compacte industriële PC C7015 biedt Beckhoff een industriële PC aan die direct op de machine of het systeem gemonteerd kan worden (op de edge).

Bart Steukers zal Marc Lambotte opvolgen bij Agoria

Bart Steukers (58) zal in april 2021 de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria worden. Hij volgt dan Marc Lambotte op, die op 65-jarige leeftijd met pensioen zal gaan.

Gimv wordt belangrijke aandeelhouder van Televic

Gimv heeft een deelneming verworven in Televic, leverancier van hoog­technologische en kwalitatieve communicatie­systemen voor specifieke markten zoals de zorg, onderwijs, ...

Programma Hannover Messe Digital Days bekend

De Hannover Messe Digital Days op 14 juli zijn gevuld met een divers en zeer interessant programma, startende met een paneldiscussie "Forward to the New ? New Opportunities for Progress?"

Partners