Radar is de betere ultrasoon

Technisch nieuws 22/10/2020 15:07:51

VEGA heeft haar niveausensoren portfolio aangevuld met een nieuwe serie radarinstrumenten voor standaard meetapplicaties en prijsgevoelige toepassingen.

Lees hieronder verder   
Verwant

Toegang op maat met modulair heksysteem

Naadloos geïntegreerde elektronische overstroombeveiliging

DIH-World lanceert open call rond digitale technologieën

B-PHOT gaat STEAM-Academy oprichten

Infineon zet auto ‘oren’ op

Engineeringnet Magazine 156 is onlangs verschenen

>> Meer verwant nieuws
Carrièrekansen (meer)
Agenda

Additive Manufacturing Insights

Online Flam3D webinar

dinsdag 15 juni 2021

Kennismanagement

online via Zoom

van 17/06/2021 tot 24/06/2021

Samenwerken met BIM - Stadhuis Roeselare

Online ORI webinar

maandag 21 juni 2021

Automatica Sprint

Messe München

van 22/06/2021 tot 24/06/2021

Waterstofconferentie Vlaanderen

Antwerpen

dinsdag 22 juni 2021

StocExpo

Antwerp Expo

van 29/06/2021 tot 1/07/2021

Keuze van de redactie

(10/6) Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

(9/6) Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

(7/6) Maakt of kraakt de pandemie nu carrières van techvrouwen? - artikel

(7/6) Umicore benoemt Mathias Miedreich tot nieuwe CEO

(3/6) Primeur: eerste multimodaal waterstoftankstation geopend in Antwerpen

(2/6) Ontwikkeling waterstof- en CO2-backbone in North Sea Port

>> Meer blikvangers

ENGINEERINGNET.BE - Met de introductie van de VEGAPULS-sensoren op basis van 80 GHz begon enkele jaren geleden een nieuw tijdperk in de radarmeettechniek. Dankzij het precies focussen van het zendsignaal zijn meet- en stoorsignalen beter te scheiden waardoor de meting veel betrouwbaarder en eenvoudiger wordt. Veel meetapplicaties die tot dan toe onoplosbaar waren, konden daarmee voortaan wél worden gerealiseerd.

Nu breidde VEGA haar portfolio aan radarsensoren uit met een nieuwe compacte serie instrumenten. Deze serie is ook geschikt voor prijsgevoeligere toepassingen, zoals in de water- en afvalwaterbranche of in hulpcircuits van de procesautomatisering. Hiertoe ontwikkelde VEGA een nieuwe radarmicrochip, die zich onderscheidt door zijn zeer klein formaat en geringe energie-behoefte. Daarmee is een zeer compacte radarsensor ontstaan.

Robuust, resistent en weerbestendig
De nieuwe serie VEGAPULS-instrumenten is geschikt voor vloeistoffen en stortgoederen. De sensoren zijn er zowel in compacte uitvoering met plaats voor de kabelaansluiting als met vaste kabelaansluiting (IP68). De radarsensoren leveren betrouwbare meetwaarden onafhankelijk van externe omstandigheden als temperatuurschommelingen of verontreinigingen. Als directe uitgangssignalen zijn naar keuze 4…20 mA, HART, SDI-12 of Modbus ter beschikking.

De VEGAPULS-serie instrumenten wordt aangevuld met de in optie leverbare VEGAMET-meetversterkers. Die zijn uitgerust met een groot grafisch display waarop alle meetwaarden zichtbaar kunnen worden gemaakt. Ook deze serie instrumenten is speciaal gericht op de specifieke eisen in de water- en afvalwaterbranche. Zij maken een eenvoudige implementatie mogelijk van pompbesturingen, flowmetingen in open goten en overvulbeveiligingen conform WHG/VLAREM. Ter bescherming tegen weersinvloeden hebben de meetversterkers een weerbestendige veldbehuizing.

Zeer eenvoudige inbedrijfstelling dankzij draadloze bediening
Zowel de sensoren als de meetversterkers kunnen comfortabel via blue-tooth op de smartphone of tablet worden ingesteld. In zware omstandigheden of in Ex-zones vergemakkelijkt dat de parametrering, weergave en diagnose aanzienlijk. Dankzij de robuustheid, de eenvoudige bediening en niet in het minst de prijs, vormt de nieuwe serie VEGAPULS-radarinstrumenten een echt alternatief voor de nog vaak toegepaste ultrasoonmeettechniek. <<
www.vega.com

Reageren
Abonneer op onze nieuwsbrief

Mis ook dit niet...

Vlaams onderzoeksschip goedgekeurd voor gestandaardiseerde metingen CO2

ICOS, het ‘Integrated Carbon Observation System’, kende 12 extra meetstations voor broeikasgassen dit label toe, waaronder het Vlaamse onderzoeksschip Simon Stevin.

ATLAS onderzoekt verval van higgsdeeltjes naar charm-quarks

Op de onlangs gehouden LHCP2021 conferentie voor fysica is bekendgemaakt dat die koppeling niet meer dan 8,5 keer groter kan zijn dan de waarde die het Standaardmodel voorspelt.

Taipro: klein maar fijn groeit - artikel

Taipro (Tailored Microsystems Improving your Product) ontwikkelt microsystemen op maat van de processen van de klant. De Luikse chipverpakker zet resoluut in op groei en trekt naar Verviers.

Port of Antwerp maakt eerste kandidaten voor NextGen District bekend

Vorig jaar oktober werd de eerste ronde gelanceerd van een marktbevraging voor het NextGen District, de voormalige site van General Motors in het havengebied.

Colt en NorthC Datacenters bundelen krachten

Klanten krijgen nu onder meer toegang tot voor 100+ Gbps geoptimaliseerde verbindingen en de op SDN gebaseerde netwerkservices die deel uitmaken van het On Demand-aanbod van Colt.

Bosch chipfabriek volledig geconnecteerd en aangestuurd door AI

Dankzij sterk geautomatiseerde, volledig geconnecteerde machines en geïntegreerde processen, samen met AI-methoden is de vestiging in Dresden een slimme fabriek en een Industrie 4.0 pionier.

Enperas-software voor ecologische voetafdruk bouwmaterialen

Deze spin-off van VITO en EnergyVille ontwikkelt software waarmee bedrijven zelf een levenscyclusanalyse kunnen maken van bouwmaterialen om concreet de milieukosten te becijferen.

Nieuwe inspiratiegids moet scholen inspireren bij hun Digisprong

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts en Peter Demuynck van Agoria Vlaanderen hebben de nieuwe inspiratiegids Edtech voorgesteld als hulpmiddel voor scholen rond digitalisering.

AI-functionaliteit voor Kontron KBox A-203-AI-GC

Kontron gaat zijn AI-platform ook beschikbaar stellen als een KBox-pc op basis van een Intel Atom x7-E3950-processor. De KBox is gebruiksklaar en kan direct geïntegreerd worden in bestaande X86-landschappen om snel en efficiënt eigen toepassingsscenario's rond Machine Learning en Artificial Intelligence te implementeren. >>

Partners