Operator onmisbaar in state-of-the-art productieproces

Overall Equipment Efficiency (OEE), Kritische Prestatie Indicatoren en de inzet van The Internet of Things zijn in mijn vorige blogs uitgebreid aan bod geweest.

Trefwoorden: #CimPro, #KPI, #Kristische Prestatie Indicatoren, #Marcel Laes, #OEE, #operatoren, #Overall Equipment Effectiveness

Lees verder

Columns

ENGINEERINGNET.BE - De technische ‘tools’ voor een efficiënt productieproces in een zogenoemde slimme fabriek zijn talrijk.

Een factor die voor het slagen van dit soort systemen echter vaak over het hoofd wordt gezien, is de menselijke factor. Alleen een bekwame operator kan ervoor zorgen dat de nieuwe tools het gewenste effect sorteren.

Zuiniger omgaan met energie, grondstoffen en utilities. Het duurzamer beheren van assets. In de industrie hebben dit soort zaken een steeds hogere prioriteit. Niet zo gek. Er valt immers veel winst te behalen.

Het is dan ook opmerkelijk dat een cruciale factor voor het behalen van die winst vaak over het hoofd wordt gezien. Intelligente systemen hebben geen enkele waarde zonder de menselijke factor. Met name voor de operator op de productievloer is bij de invoering van state-of-the-art systemen een centrale rol weggelegd.

Meten is weten, maar meten is alleen zinvol als de verzamelde informatie bruikbaar is. En voor het verzamelen van die bruikbare informatie is een operator onmisbaar. Alleen hij of zij kan signaleren wanneer er papier in de etiketteermachine zit.

Daarnaast kan alleen een operator de oorzaak van storingen verklaren en rapporteren, zodat eventuele verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Ook het signaleren van kansen kan een belangrijke taak van de operator zijn.

Bijvoorbeeld op het gebied van energiebesparing. Stel dat een machine dagelijks veel later kan worden opgestart omdat hij in de praktijk sneller warm is dan in de gebruiksaanwijzing staat. Een operator kan dat soort zaken makkelijk opsporen.

Goede integratie van menselijk kapitaal
De sleutel tot het succes van slimme fabriek ligt in een goede integratie van menselijk kapitaal in het productieproces.

Bedrijven die in opleidingsprogramma’s voor operators investeren en aan de slag gaan met een betere communicatie tussen de werkvloer en het management, creëren een voorsprong. De grote uitdaging ligt in het motiveren van de medewerkers.

Operators zijn in de regel argwanend omdat in de eerste fase van automatisering werkgelegenheid vaak werd overgenomen door machines.

De nieuwe tools demonstreren
In de loop der jaren zijn er veel banen verloren gegaan. Het is dus logisch dat operators niet direct enthousiast zijn over een nieuwe ronde automatisering.

Het management moet de medewerker laten zien dat hij onmisbaar is. Een boodschap die het best overgebracht kan worden door de mogelijkheden van de nieuwe tools te demonstreren.

Tijdens zo’n demonstratie zal snel duidelijk worden dat het verzamelen van data alleen zinvol is als de informatie iets kan bijdragen aan een zuiniger productieproces. De rol van operator blijft ook op de lange termijn essentieel.

Het verzamelen en interpreteren van bruikbare data blijft in een voortdurend veranderende omgeving namelijk noodzakelijk. Voor een operator die kan anticiperen op nieuwe ontwikkelingen breken er gouden tijden aan.

Een gemotiveerde operator die zich weet te bekwamen in het omgaan met nieuwe tools kan het productieproces efficiënter, goedkoper en duurzamer worden. Operators met ambitie zullen de kans om zich te ontwikkelen tot een onmisbare schakel in het proces met beide handen aangrijpen.

Opdracht voor management
Op dit moment is de succesvolle introductie van nieuwe systemen afhankelijk van het vermogen van managers om operators te overtuigen van de nieuwe mogelijkheden die een slimme fabriek biedt.

Alleen zij die daarin slagen, zullen zij de overstap succesvol kunnen maken.


Over de auteur: Marcel Laes is general manager van de leverancier van open besturingssystemen Cimpro.