Bernardustechnicum ontvangt Gene Haas Foundation studiebeurs

Het Bernardustechnicum vroeg midden vorig jaar bij de Gene Haas Foundation een studiebeurs aan voor de aankoop van 30 tablets voor de ondersteuning van de technologische lessen mechanica.

Trefwoorden: #Bernardustechnicum, #CNC, #computergestuurde verspaningsmachines, #Gene Haas Foundation, #maakindustrie, #studiebeurs, #technische opleiding

Lees verder

opleiding

( Foto: Bernardustechnicum )

ENGINEERINGNET.BE - Eind vorig jaar kwam het nieuws dat het project werd goedgekeurd en er financiële steun (tww. 13.310 euro) werd gegeven waardoor voor de studierichting onder meer 30 Samsung tablets mochten aangekocht worden.

Deze tablets zorgen voor een extra professionele didactische ondersteuning binnen de studierichting mechanische vormgevingstechnieken om een nog meer motiverende en inspirerende leeromgeving te creëren.

Zo heeft het Bernardustechnicum in zijn werkplaats HTEC (Haas Technical Education Center) op de campus Gelukstede een zevental machines van het merk Haas waarmee alle leerlingen uit het studiegebied het computergestuurd verspanen kunnen oefenen.

Gene Haas is de zaakvoerder van een groot Amerikaans machineproducent in computergestuurde verspaningsmachines. Hij streeft ernaar om studenten over de hele wereld aan te moedigen om een opleiding mechanica te volgen en vol te houden.

De technologie en techniek omtrent mechanica is enorm belangrijk voor onze economie en welvaart. Vele sectoren en bedrijven doen er beroep op. Deze technologie vindt o.a. zijn toepassingen in uiteenlopende sectoren: lucht- en ruimtevaart, multimedia apparatuur, voedingsindustrie, automotive, geneeskunde, machinebouw, automatisering, elektromechanisch onderhoud, …

De Gene Haas foundation wil een actieve rol spelen in het tot stand brengen van positieve veranderingen in de maakindustrie.

De school besteedt dan ook heel veel aandacht aan het ontwikkelen van zowel technical skills als soft skills, de passie voor de job en het beheersen van precisie vaardigheden bij de studenten.

Een (elektro)mechanisch opgeleide leerling is fel gegeerd op de arbeidsmarkt en vindt dus heel snel werk in velerlei bedrijven. Er zijn immers te weinig leerlingen volgens het aantal vacatures (knelpuntberoep).

Leerlingen die niet verder studeren hebben na hun laatste schooldag onmiddellijk werk.