De Watergroep bouwt Surinaams waterproductiecentrum

De Watergroep gaat in het Surinaamse Commewijne een water­productie­centrum bouwen, dat drinkwater zal leveren op basis van oppervlakte­water uit de Surinamerivier.

Trefwoorden: #De Watergroep, #drinkwater, #drinkwaterbedrijf, #project, #Surinaamsche Waterleiding Maatschappij, #Suriname, #Surinamerivier, #waterproductiecentrum

Lees verder

Techniek

( Foto: De Watergroep )

ENGINEERINGNET.BE - Het contract voor dit project werd onlangs ondertekend op het Surinaamse Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen.

Het is de eerste keer dat een Vlaams drinkwaterbedrijf een installatie van dergelijke omvang met state-of-the-art-technologie bouwt in het buitenland.

De Watergroep staat in voor de bouw van een innameconstructie op de Surinamerivier en een waterproductiecentrum met een capaciteit van 500 m³ per uur. Het gaat daarbij om een combinatie van ultrafiltratie en actievekoolfilters.

Daarnaast komt er een reinwaterbuffer met pompinstallatie en wordt ook een laboratoriumruimte ingericht met meetapparatuur om de waterbehandeling op te volgen.

Vanuit het nieuwe waterproductiecentrum krijgen 50.000 inwoners in de toekomst kwaliteitsvol drinkwater. Tot nog toe waren zij voor de drinkwatervoorziening aangewezen op transport van water in trucks over de weg.

Medewerkers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) worden opgeleid om de installatie te beheren. De Watergroep zal de exploitatie minstens gedurende 10 jaar na oplevering begeleiden.