Van Hool bouwt 2 brandstofcel bussen voor Rotterdam

Van Hool heeft een contract afgesloten met RET, het openbaar vervoerbedrijf van de Nederlandse stadsregio Rotterdam, voor de bouw van 2 waterstofbussen van de nieuwste generatie.

Trefwoorden: #3Emotion, #autobus, #Europees project, #RET, #Rotterdam, #Van Hool, #waterstof, #waterstofbus

Lees verder

Techniek

( Foto: Van Hool )

ENGINEERINGNET - Dit nieuwe contract past binnen 3Emotion, een Europees consortium voor waterstofbussen, waarbij Van Hool optreedt als project-coördinator.

Waterstofbussen, waarbij waterstof omgezet wordt in elektriciteit, behoren vandaag tot de meest milieuvriendelijke voertuigen voor openbaar transport. Deze bussen hebben geen emissies (totale afwezigheid van schadelijke uitstoot en CO2) en een sterk verminderd geluidsniveau.

De twee bussen voor RET zullen in de zomer van 2017 geleverd worden.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool: “Na London en Antwerpen bevestigt nu ook een andere grote Europese stad, zoals Rotterdam, haar vertrouwen in de meest milieuvriendelijke technologie die van toepassing is in het openbaar vervoer.”

Het 3Emotion-project, in welk kader deze waterstof bussen worden geleverd, wordt financieel ondersteund door de EU via de FCH JU onder subsidieovereenkomst 633.174 en door een reeks van lokale overheden.