Braakhuis Metaaltechniek behaalt AS9100 Certificaat

Braakhuis Metaaltechniek uit Borne heeft de AS9100 certificering behaald. Deze norm kwalificeert organisaties die willen toeleveren aan de vliegtuigbouw.

Trefwoorden: #AS9100 Certificaat, #Braakhuis Metaaltechniek, #certificering, #ISO 9001-norm, #luchtvaart, #luchtvaartindustrie, #onderdelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Braakhuis Metaaltechniek )

ENGINEERINGNET.NL - Paul Braakhuis, eigenaar Braakhuis Metaaltechniek: “Je moet je blijven onderscheiden in de markt. Deze certificering geeft ons de contractuele vereisten, om aan de luchtvaart industrie te mogen leveren”.

Het certificaat heeft al opdrachten opgeleverd voor het Bornse bedrijf, onder meer leveringen van onderdelen voor satellieten in Nederland. Verder werden er ook al onderdelen geleverd voor Airbus.

De luchtvaartindustrie kent hoge eisen op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, traceerbaarheid van grondstoffen en de hoge mate van specialisatie in technologieën.

De AS9100 omvat, naast alle eisen van de ISO 9001-norm, ongeveer tachtig aanvullende eisen voor toeleveringen aan de luchtvaart industrie met betrekking tot veiligheid en kwaliteit.


Op de foto: links Wilma Otten, rechts Paul Braakhuis.