AkzoNobel: ”2016 wordt een uitdagend jaar”

<Financieel> AkzoNobel rapporteerde vandaag de resultaten over het vierde kwartaal en de jaarcijfers van 2015, waaronder het realiseren van de eigen financiële doelstellingen voor 2015.

Trefwoorden: #akzonobel

Lees verder

nieuws

( Foto: Engineeringnet )

ENGINEERINGNET - Het bedrijfsresultaat van 2015 steeg 59% tot 1.573 miljoen euro (zonder incidentele posten een stijging van 36 procent tot 1.462 miljoen euro), "als gevolg van procesoptimalisering, lagere kosten, verminderde herstructureringsuitgaven, gunstige valuta-ontwikkelingen en incidentele posten".

De onderneming werd bovendien voor het vierde opeenvolgende jaar erkend als leider op het gebied van duurzaamheid door de Dow Jones Sustainability Index (in de branchegroep Materials).

CEO Ton Büchner: "2015 was voor AkzoNobel een recordjaar op meerdere gebieden, waaronder rendement op verkopen, rendement op investeringen en duurzaamheid."

Vooral de coatingdivisie deed het met een 45 procent hoger bedrijfsresultaat uitstekend (+39% voor de verven en +20% voor de specialty chemicals).

"Vooruitkijkend zien we 2016 als een uitdagend jaar met beperkte verwachtingen voor steun van de markten waarin we actief zijn."

2016 wordt naar verwachting een uitdagend jaar, aldus het bedrijf: "In Brazilië, China en Rusland blijven de marktomstandigheden onveranderd moeilijk, terwijl geen noemenswaardige verbetering wordt verwacht in Europa, in het bijzonder in het segment Bouw en Infrastructuur. De druk door deflatie houdt aan, terwijl de gunstige valuta-ontwikkelingen afnemen."


ACHTERGROND
AkzoNobel is een internationale verf- en coatingonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën, met hoofdkantoor in Amsterdam en circa 46.000 medewerkers verspreid over 80 landen.