Systeembouwer Egemin Automation neemt sectorgenoot Retrotech in VS over

KION, de holding boven de Belgische systeemintegrator Egemin Automation, neemt alle aandelen van Amerikaanse Retrotech over. "In VS zijn automatische magazijnen een sterk groeiende markt"

Trefwoorden: #Egemin, #Egemin automation, #industrie 40., #overname, #retrotech

Lees verder

Techniek

( Foto: Egemin Automation/Retrotech )

ENGINEERINGNET.BE - Na de split en de inlijving door het Duitse KION vorig jaar, heeft de Belgische systeemintegrator Egemin Automation nu zelf een eerste overname op zijn palmares geschreven: die van zijn Amerikaanse sectorgenoot en systeemintegrator Retrotech.

De overname verliep via de Duitse holdingmaatschappij KION die alle Retrotech-aandelen overnam van het Franse Savoye.

Door de acquisitie versterkt Egemin Automation zijn al bestaande structuur in de VS. De firma liet vorig jaar al weten voor verdere groei vooral te kijken naar internationale expansie, onder meer in Noord-Amerika. Retrotech is gevestigd in New York, stelt ongeveer 140 personen tewerk en haalde in 2015 een omzet van ongeveer 70 miljoen USD.

CEO Jan Vercammen: "Geautomatiseerde intralogistiek zal een prominente rol spelen in Industry 4.0, de digitale transformatie van de productie-industrie. Deze overname past in het waarmaken van onze ambitie om een hoofdrol te spelen in de snel groeiende markt voor geautomatiseerde material handling systemen."


ACHTERGROND
Retrotech heeft belangrijke klanten in voeding en consumer goods, in de farmaceutische en automobielindustrie, in de e-commerce en de retailsector. De onderneming werd opgericht in 1985 en concentreerde zich aanvankelijk op de modernisering van handpallettrucks en kraansystemen met automatiseringsoplossingen.