Melexis ziet begin 2016 verbeterd momentum

Ieperse Melexis noteerde in 2015 een stevige omzetstijging van 20% vergeleken met het vorige jaar. "En we zien een verbeterd momentum in het begin van 2016", aldus CEO Françoise Chombar.

Trefwoorden: #chombar, #melexis

Lees verder

Nieuws

( Foto: Melexis )

ENGINEERINGNET.BE - De chipfabrikant Melexis blijkt een goed boekjaar achter de rug te hebben. Met een omzet van 400,1 miljoen euro haalt de fabrikant zijn eigen doelstellingen voor 2015. Ook de nettowinst volgde de omzetstijging: 99,1 miljoen euro of 17% meer.

Belangrijk is ook dat CEO Françoise Chombar positief is over de verwachtingen voor 2016: "In lijn met onze aankondiging in oktober zien we een verbeterd momentum in het begin van 2016."

Magnetische sensoren en sensor interfaces waren in 2015 de belangrijkste groeimotoren. Andere productlijnen die het beter deden dan gemiddeld waren'wireless sensing,far infrared (FIR) en local interconnect network (LIN).

"Met een jaar-over-jaar omzetgroei van meer dan 20%, een brutomarge van 48% en een bedrijfsmarge dicht bij 27% heeft Melexis met succes haar vooruitzichten voor 2015 bereikt.

"Wij zijn enorm trots dat we dit resultaat bereikt hebben in een jaar dat, vooral in de tweede helft, gekenmerkt werd door toegenomen economische onzekerheid waardoor een aantal klanten terughoudend waren in hun bestellingen en voorraadbeheer".

Melexis geeft aan te blijven investeren in nieuwe uitrusting en onderzoek. In 2015 ging 14,2% van de omzet naar R&D.