Picanol hoopt resultaten van topjaar 2013 te evenaren

Industrieafdeling van Ieperse machinebouwer geniet mee van hoge vraag naar weefmachines. "Industries mikt op verdere groei, zij het gedifferentieerd in de verschillende afzetgebieden.

Trefwoorden: #picanol, #proferro, #psicontrol, #weefmachine

Lees verder

Nieuws

( Foto: Picanol, Proferro-gieterij )

ENGINEERINGNET.BE - De Picanol-groep wist in 2015 een omzet van 529,34 miljoen euro neer te zetten, een omzetstijging van 26,6% in vergelijking met 418,2 miljoen in 2014.

Naar de nettowinst toe vertaalde zich dat naar 60,6 miljoen euro, vergeleken met 52,4 miljoen in 2014.

Belangrijk zijn de vooruitzichten die het bedrijf tijdens de voorstelling van zijn jaarresultaten bekend maakte.

Die schat Picanol voorzichtig positief in, want 'afhankelijk van de wereldeconomie': "Voor het volledige boekjaar 2016 verwacht en we een omzette te realiseren die in lijn is met de omzet van 2013, het beste jaar uit de geschiedenis van de groep."

De divisie 'Weaving Machines' kende in 2015 wereldwijd al een aanhoudend hoge vraag, waarbij het sterk moest inzetten op flexibiliteit om productiepieken op te vangen.

"Het orderboek is voor de eerste jaarhelft van 2016 goed gevuld door de stijgende vraag naar kwaliteit en technologie, mede ondersteund door het succes van de nieuwe weefmachines en de gunstige koers van de euro."

De hogere vraag naar weefmachines vertaalde zich ook in een omzetstijging voor de Industries-activiteiten. De industrieafdeling legde zich in 2015 verder toe op de modernisering van zijn productiefaciliteiten.

Zo investeerde Proferro in verschillende CNC-machines in de gieterij- en afwerkingsafdeling. Op deze manier kan Proferro een totaaloplossing bieden aan de klant, van ontwikkeling tot montageklare onderdelen voor andere machinebouwers.

PsiControl van zijn kant investeerde in 2015 in onder meer een volautomatische screenprinter en in een nieuwe 3D Automated Optical Inspection-installatie.

Om productiepieken op te vangen heeft Picanol momenteel overigens een 50-tal vacatures voor zijn plant in Ieper.