Strukton sluit zich aan bij Cleaner Car Contracts

Strukton gaat voor verdere verduurzaming van zijn wagenpark. Daarom werd vorige week een convenant ondertekend waarmee het bedrijf zich aansluit bij de Cleaner Car Contracts.

Trefwoorden: #Cleaner Car Contracts, #CO2-uitstoot, #elektrische wagen, #fleet, #Strukton

Lees verder

Techniek

( Foto: Strukton )

ENGINEERINGNET.NL - Cleaner Car Contracts staat voor een coalitie van fleetowners en leasemaatschappijen die streven naar een schoon en zuinig wagenpark.

Strukton heeft met een kleine 4.000 auto’s een fors wagenpark. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf al verschillende stappen gezet in verduurzaming van het wagenpark, vooral door in te zetten op zuiniger auto’s.

Het bedrijf verbindt zich aan het doel om in 2020 alleen nog (lease)auto’s aan te schaffen met een gemiddeld normverbruik van maximaal 95 gr CO2/km.

Geert Hoek, directeur Strukton Worksphere: “Behalve aanscherping van de regels over de CO2-uitstoot, starten we een pilot met 100% elektrisch rijden voor leaserijders en kijken we naar mogelijkheden op individueel niveau.”

Als een van de stappen richting het doel voor 2020 wordt dit voorjaar gestart met een pilot met 100% elektrische auto’s. Vijf leaserijders doen mee met de pilot.

Zij zullen tijdens de pilotperiode hun ervaringen delen. Ook zal hun verbruik en rijgedrag worden gemonitord.


Op de foto:
Tjerk Wagenaar van Natuur & Milieu en Geert Hoek van Strukton tijdens de ondertekening van het convenant.