Nippon Shokubai wint ’Investment of the Year Trophy’

Het Japanse Nippon Shokubai heeft de ‘Investment of the Year Trophy’ gewonnen tijdens de vierde ‘Foreign Investment Trophy’, een initiatief van Flanders Investment & Trade (FIT).

Trefwoorden: #Flanders Investment & Trade, #Foreign Investment Trophy, #investeerders, #Investment of the Year Trophy, #Nippon Sholubai, #Volvo Cars

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Invest in Flanders )

ENGINEERINGNET.BE - Met de Trophy wil FIT, het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen, buitenlandse investeerders bekronen die het Vlaamse economische weefsel duurzaam versterken.

Naast Nippon Shokubai waren ook het Zwitserse Datwyler en het Amerikaanse Pfizer genomineerd.

Het Japanse chemiebedrijf is gespecialiseerd in de productie van acrylzuur en superabsorberende polymeren. Omdat die markt sterk groeit, besloot het bedrijf wereldwijd uit te breiden.

In mei 2015 kondigde Nippon Shokubai zijn plannen aan voor Vlaanderen: een nieuwe fabriek in Zwijndrecht. Meteen het op één na grootste productiecentrum van de onderneming. Naast Zwijndrecht zouden ook de fabrieken van de groep in Indonesië, China, Singapore en de Verenigde Staten kandidaat zijn geweest voor de investering.

Het gaat om een investering van 350 miljoen euro en 70 nieuwe jobs en de verankering van het bedrijf in Vlaanderen voor langere tijd garandeert.

De bouw van de nieuwe vestiging begon in november 2015: de ingebruikname is gepland voor mei 2018.

Naast de 'Investment of the Year Trophy' werd eveneens een 'Lifetime Achievement Trophy' uitgereikt aan autobouwer Volvo Cars.