Airborne versnelt groei dankzij kapitaalinjectie

Airborne, producent van composieten, heeft een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro ontvangen om verdere groei te realiseren, onder meer in de lucht- en ruimtevaartsector.

Trefwoorden: #Airborne, #composiet, #investering, #investeringsmaatschappij, #luchtvaartsector, #ruimtevaartsector

Lees verder

Techniek

( Foto: Airborne )

ENGINEERINGNET.NL - Het Haagse bedrijf wil investeren in nieuwe kostbare technologieën om composieten efficiënter te produceren.

Daarnaast ziet Airborne kansen voor uitbreiding van haar onderhoudsdiensten op vliegbasis Woensdrecht. Hans de Boer, voorzitter van werkgeversvereniging VNO-NCW, maakte de investering officieel bekend tijdens zijn werkbezoek aan de Digital Factory, het fieldlab van Airborne Composites Automation.

Het groeikapitaal is afkomstig van een consortium bestaande uit vier investeerders: InnovationQuarter, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Pangaea Ventures en HPE Growth Capital.

HPE heeft al eerder, in 2010, een belangrijke groeikapitaalinjectie gedaan in Airborne. Voor Pangaea Ventures, dat zich vooral richt op moderne materialen, is het de eerste investering in Nederland.

Airborne levert haar geavanceerde composiet oplossingen aan key-spelers in de sectoren Aerospace, Defensie en Maritieme Industrie. Als ‘preferred supplier’ ontwikkelt, engineert, kwalificeert, produceert en onderhoudt Airborne composiet producten voor gebruik onder de meest veeleisende omstandigheden.

In de sterk groeiende markt van composieten komt de nadruk steeds meer te liggen op verregaande industrialisering van de productie van composiet.

Naast de ontwikkeling en productie van composiet componenten ontwikkelt, bouwt en implementeert het bedrijf automatiseringsoplossingen waarmee grootschalige en tegelijkertijd flexibele industriële productie mogelijk wordt tegen internationaal concurrerende prijsniveaus.

Oprichter en CEO Arno van Mourik: “Een deel van de kapitaalinjectie gebruiken we om extra automatiseringsslagen te kunnen maken. Ook zetten we kapitaal in bij de opbouw en uitbreiding van onze onderhoudsactiviteit op de vliegbasis Woensdrecht.”

De verwachting is dat het aantal medewerkers in Zuid-Holland de komende vijf jaar met de helft zal toenemen (momenteel 115 FTE). Zuid-Holland heeft een sterke maritieme en luchtvaartsector.

Deze investering kan daarom worden gezien als een directe versterking van deze sectoren. Grote klanten zijn hier gevestigd en om innovatief te kunnen blijven, werkt Airborne nauw samen met belangrijke regionale kennispartners zoals de TU Delft en TNO.


Op de foto:
V.l.n.r.: Arno van Mourik (CEO Airborne), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW).