• 24/03/2016

RS Components introduceert slimme 'SmartEyeGlass' brillen

De Sony SmartEyeglass Developer Edition biedt Android-ontwikkelaars alles wat ze nodig hebben om apps te maken voor comfortabel handsfree werken.

Trefwoorden: #RS Components, #SmartEyeGlass brillen, #Sony

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijde distributeur voor technici, heeft de SED-E1 SmartEyeglass-ontwikkelaarsversie geïntroduceerd.

Deze slimme bril maakt het eenvoudig om montage-instructies te bekijken en biedt het de mogelijkheid om handsfree labels te scannen of video's op te nemen van bijvoorbeeld productinspecties. Hierdoor draagt de bril bij aan verhoging van de productiviteit in de werkomgeving.

De SED-E1 SmartEyeglass Developer Edition, ontwikkeld door Sony Corporation, bestaat uit een software development-kit (SDK) en een lichtgewicht bril met bekabelde controller.

De lenzen van de bril bevatten een binoculair, doorzichtig display dat tekst, symbolen of beelden over het natuurlijke blikveld van de gebruiker heen kan leggen via micro-display-technologie. De zichtdiepte van deze informatielaag kan worden aangepast.

Er is ook een set sensoren geïntegreerd, met onder meer een 3MP-camera voor het maken van foto's of video's, een versnellingsmeter, een gyroscoop, een elektronisch kompas en een helderheidssensor. De controller bestaat uit een speaker, een microfoon en een touchsensor om door systeemfuncties heen te navigeren.

Via de SDK kan de ontwikkelaar een Android-app bouwen voor een smartphone, die communiceert met de controller via bluetooth of wifi. Het systeem selecteert in de cameramodus automatisch een wifi-verbinding.

De SDK is gratis te downloaden en bevat een voorbeeldcode en emulator. Er zijn ook API-referenties, tutorials, uitgebreide ontwikkelaarsgidsen en richtlijnen voor het testen en publiceren van apps beschikbaar om ontwikkelaars op weg te helpen.

Behalve voor industriële toepassingen zijn de brillen ook geschikt voor algemene alledaagse toepassing en spellen. Ze zijn makkelijk te dragen, wegen slechts 77 gram en laten tot 85% licht van buiten door.

Kijk voor meer informatie, of om de kit te bestellen en te beginnen met ontwikkelen, op RS Online.


Voor meer informatie over RS Components
Kijk op nl.rs-online.com of benl.rs-online.com, of
Stuur een e-mail naar info@rsonline.nl of info@rsonline.be.
Twitter: @RSonlineNL / @RSonlineBE
RS Components op Linkedin: http://www.linkedin.com/company/rs-componentsBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.