Aansluiting Ring Brussel en E19 afgesloten tijdens weekend 1 april - verkeer

Tijdens het weekend van 1 april wordt de verbinding tussen de ring Brussel en de E19 richting Antwerpen tijdelijk afgesloten voor werken, van vrijdagavond 23.00 u tot maandagochtend 5.00 u.

Trefwoorden: #brusselse ring, #e19, #ring brussel, #verkeer

Lees verder

Nieuws

( Foto: © AWV )

ENGINEERINGNET.BE - Het verkeer dat op de binnenring rijdt en de E19 naar Antwerpen wil nemen, zal moeten omrijden via de Woluwelaan en de buitenring om de E19 te nemen (zie foto).

De werkzaamheden tijdens het weekend van 1 april vormen de eerste fase van de aanleg van een nieuwe brug. De brug zal in de toekomst de binnenring verbinden met de Woluwelaan.

In deze eerste fase plaatst de aannemer een tijdelijke metalen constructie boven het wegdek. Door met zo’n metalen stelling te werken, zal de aannemer de betonnen brug kunnen bouwen zonder veel hinder te veroorzaken voor het verkeer eronder.

Onder de nieuwe brug loopt namelijk de lus voor het verkeer dat van de binnenring komt en de E19 richting Antwerpen wil nemen. Door met een tijdelijke constructie te werken, zal dat verkeer (van de binnenring naar de E19) tijdens de bouw van de brug kunnen blijven rijden.

De omleiding via de Woluwelaan neemt enkele minuten in beslag. Automobilisten houden dus beter rekening met enige vertraging.