Getronics rondt overname van de managed cloud business van Colt af

IT-aanbieder Getronics neemt Managed Cloud van Colt over en gaat samengevoegde diensten als "Workspace as a Service" in de markt zetten inclusief spraak- en datacenteroplossingen van Colt.

Trefwoorden: #aurelius, #colt, #connectis, #getornics, #gwa, #Managed Cloud, #workspare as a service

Lees verder

Techniek

( Foto: Getronics )

ENGINEERINGNET.NL - Getronics Family, de groep met merken zoals Getronics, GWA en Connectis, heeft de overname van een deel van Colt afgerond. Het gaat om de zogenaamde 'managed cloud business'.

Getronics Family is een ICT-dienstengroep die eigendom is van Arelius, een holdingmaatschappij met hoofdkantoor in München.

Bij de overname van de Colt-divisie zijn zowat 600 klanten betrokken. De afdeling heeft 12 datacenters op verschillende locaties in Europa en werd door Gartner al drie jaar op rij uitgeroepen tot Europees marktleider in Cloud-enabled Managed Hosting.

Getronics neemt dus een sterke marktpartij over en voegt deze samen met zijn eigen IT-aanbod om zijn eigen klanten en die van Colt "Workspace as a Service" aan te bieden in de vorm van een dedicated, shared of public dienstverlening.

Daarbij gaat Getronics ook gebruik maken van het bestaande netwerk en de spraak- en datacenteroplossingen van Colt.

“Deze nieuwe overeenkomst is belangrijk voor ons omdat het onze groeistrategie opnieuw bevestigt, Hiermee wordt ons bereik op de Europese markt aanzienlijk vergroot", stelt CEO Mark Cook van Getronics. "Zowel in bijkomende klanten als in mogelijkheden."

Matthias Täubl, Vice President van het investeringsvehikel Aurelius: “Dit is de zesde overname voor de Getronics Family sinds de acquisitie van het bedrijf door Aurelius in 2012. Het vertegenwoordigt de recentste stap in onze duurzame investering in de groep, ter versterking van de organische groei."

"We zijn tevreden met de voortgang van de groep ten aanzien van de digitale transformatiestrategie. De groep is op weg om de leidende, onafhankelijke ICT Managed Services provider te worden in de huidige markt van IT-dienstverlening.”

De financiële details van de overname werden niet bekendgemaakt.