Lus van E40 uit Brussel naar E17 Kortrijk in Zwijnaarde dicht - verkeer

Morgen om 5u start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herstelling van een brugdek op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen en Verkeer, #AWV, #E17, #E40, #verkeer, #verkeershinder, #werken, #Zwijnaarde

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Eén lus van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde gaat dicht gedurende 10 dagen. Het gaat over de lus van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Kortrijk.

Het verkeer rijdt om via de R4 in Merelbeke en de E17 (Destelbergen). De aannemer werkt ook in het weekend om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Door langdurige en zware belasting is er op het brugdek ernstige schade aan de verharding en aan de waterafdichtingslaag ontstaan. Tussen de twee brugdekvoegen moeten we de verharding volledig verwijderen, het brugdek herstellen en de waterdichting vervangen.

Daarna krijgt het brugdek nieuwe asfalt. Om de werken uit te voeren, mogen er geen trillingen zijn door verkeer. Daarom moet de lus volledig dicht voor alle verkeer.

De herstelling duurt 10 dagen. De aannemer start op dinsdag 19 april vanaf 5u 's morgens en werkt tot donderdag 28 april.

Tijdens de werken gaat de lus van de E40 vanuit Brussel naar de E17 richting Kortrijk dicht. Alle verkeer richting Kortrijk rijdt om via de R4 (afrit Merelbeke richting Gent-Zeehaven) en de E17 (complex Destelbergen).

De uitvoeringstermijn is uiterst kort. Om de hinder voor de weggebruikers zo veel mogelijk te beperken, werkt de aannemer 7 op 7.


(illustratie: publicdomainvectors.org)