N2 Staatsbaan Diest krijgt onderhoud wegdek - verkeer

Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, de provinciale afdeling van het AWV, voert in het voorjaar en de zomer van 2016 onderhoudswerken uit op verscheidene gewestwegen in Vlaams-Brabant.

Trefwoorden: #Agentschap Wegen en Verkeer, #Diest, #N2 staatsbaan, #onderhoud

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze werken zullen met hinder voor het verkeer gepaard gaan in de vorm van wegversmallingen of het in beslag nemen van een volledige rijstrook.

In Diest wordt er gewerkt in de Staatsbaan (N2) tussen het kruispunt met de Nieuwstraat en dat met de Bosterstraat (kilometerpunt 47.7 tot 48.5). Over de gehele breedte van de weg worden de oude betonplaten vernieuwd over een afstand van 800 meter.

Deze werken starten op maandag 25 april 2016 en worden uitgevoerd in drie fasen: fase 1: middenrijstrook, fase 2: rijstrook richting Leuven, fase 3: rijstrook richting Diest

De weg blijft open voor het verkeer in beide richtingen. Enkel de dagen dat het beton wordt gestort, is er alleen beurtelings verkeer mogelijk. De parkings van de handelaars in de omgeving blijven altijd bereikbaar.

Wegen en Verkeer zal via verschillende kanalen communiceren over de werken:bewoners langs de locaties waar wordt gewerkt, ontvangen een brief in de brievenbus en langs de weg worden er borden geplaatst die de weggebruikers tijdig waarschuwen voor de onderhoudswerken.

Omdat de aannemer op veel locaties na elkaar zal werken en de weersomstandigheden de werken kunnen vertragen, houdt Wegen en Verkeer u op de hoogte over de meest recente planning van de werken (zie link onderaan).


(illustratie: publicdomainvectors.org)